Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:48 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfaturi de la polițiștii constănțeni pentru turiștii din Eforie, legat de purtarea măștii

ro

19 Aug, 2020 21:16 1161 Marime text


În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie, au desfășurat o serie de activități informativ-preventive privind reglementările în vigoare pe linia prevenirii și limitării infecției cu COVID-19.

În acest sens, au fost prezentate prevederile Legii nr. 55/2020 și ale H.G. nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 16 august 2020, privind obligativitatea purtării măștii de protecție, ce activități sunt permise sau nu în spațiul public/privat persoanelor fizice, dar și care sunt repercursiunile nerespectării acestor reglementări, din punct de vedere juridic.

În același timp, turiștii au aflat fost informați cu privire la zonele de promenadă din municipiul Constanța, dar și din stațiunile de pe litoralul românesc unde a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, conform H.C.J.S.U. nr. 22/04.08.2020.

Polițiștii atrag atenția că purtarea măștii de protecție este obligatorie:     
- în spații publice închise, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă;
 - în spații publice deschise (piețe, târguri, zone de așteptare - stații de autobuz, peroane etc), faleze, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice.
 - masca de protecție se poartă astfel încât să acopere nasul și gura și este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.             
Încălcarea regulilor prezentate mai sus atrage sancționarea contravențională a persoanei fizice cu amenda cuprinsă între 500-2.500 de lei.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii