Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Consiliul Local Constanţa, chemat în instanţă pentru o hotărâre adoptată anul trecut! (document)

ro

19 Apr, 2018 00:00 5501 Marime text
Mai mulţi constănţeni au înregistrat zilele trecute, pe rolul Tribunalului Constanţa, Secţia de contencios administrativ, dosarul nr. 2355/118/2018, având ca obiect anularea actului administrativ HCLM nr. 261/31.07.2017.
(hotărârea poate fi vizualizată în secţiunea „Documente“).
 
Hotărârea adoptată anul trecut de Consiliul Local Municipal Constanţa vizează metodologia de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipalităţii.
 
Reclamanţii din dosar - Maria Georgeta Stoica, Ion Tonoiu, Virgil Costinel Tofan, Marin Niţă, Dumitru Teşeleanu, Emil Apostol, Dan Ştefănescu, Gheorghe Ciucă, Ilie Popa, Alexandrina Ghindoveanu, Florinel Creţu, Luminiţa Mihaela Sandu, Sica Gabriela Constantin - sunt reprezentaţi în proces de avocatul Ion Popescu.
 
Contactat telefonic, acesta din urmă susţine că nemulţumirile clienţilor săi sunt generate de vânzarea directă a bunurilor imobile în baza dreptului de preempţiune în vederea reîntregirii proprietăţii, prin ocolirea citaţiei publice. Este vorba despre derogarea de la art. 3, alin. 2 din HCLM nr. 261/31.07.2017.
 
Textul HCLM 261/31.07.2017 incriminat:
„Art.3. (1) Vânzarea bunurilor imobile ce îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 2, alin. (1) se face prin licitaţie publică, în condiţiile legii. (2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), se pot vinde direct bunuri imobile în baza dreptului de preempţiune conferit de actele normative în vigoare sau în baza legilor speciale.
 
Art. 4. (1) Preţul de vânzare nu poate fi mai mic decât preţul de piaţă determinat prin raport de evaluare întocmit de către evaluatori autorizaţi în condiţiile legii şi aflaţi sub contract de prestări servicii cu Primăria municipiului Constanta.
(2) Răspunderea privind corectitudinea stabilirii preţului prevăzut în raportul de evaluare revine exclusiv evaluatorului.
(3) Preţul de vânzare se achită integral de cumpărător în funcţie de cursul de referinţă pentru euro, comunicat de Banca Naţională a României la data plăţii.
(4) În cazul vânzării bunurilor imobile ce intră sub incidenţa legilor speciale, plata preţului de vânzare se va putea face şi în rate, dacă aceste acte normative prevăd în mod expres acest lucru, cu respectarea prevederilor prezentei hotărâri“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii