Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Asociaţia lui Chiţac susţine că oraşul nu este în „cărți“ privind obţinerea de fonduri europene pentru modernizarea reţelelor preluate de la CET

ro

26 Aug, 2019 00:00 2707 Marime text
Asociaţia „Constanţa Altfel” cataloghează drept „o mega minciună” intenţia primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, de preluare şi retehnologizare a reţelelor de distribuţie termică ale Electrocentrale Constanţa.
 
„A convocat o şedinţă de Consiliu ca să cumpere reţeaua de transport al energiei termice aflată în patrimoniul Electrocentrale Constanţa SA, în insolvenţă, la preţul de aproximativ 2,7 milioane de lei. Anterior, Făgădău i-a făcut cu ou şi cu oţet pe consilierii liberali care votaseră împotrivă. Cum adică? El, campionul fondurilor europene, să fie împiedicat să acceseze 65 de milioane de euro în beneficiul constănţenilor”, susţin reprezentanţii Asociaţiei.

Aceştia spun că au verificat Axa 7 a Programului Operaţional Infrastructură Mare, la care se face referire în referatul de aprobare a Hotărârii de CLM. „POIM finanţează într-adevăr proiecte de reabilitare a sistemelor de termoficare, însă proiecte integrate noi în 7 oraşe selectate, respectiv: Botoşani, Oradea, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Timişoara şi Focşani. Nu Constanţa!”, adaugă „Constanţa Altfel“ (vezi foto mai jos).
 
Asociaţia condusă de senatorul Vergil Chiţac are şi câteva întrebări pentru primarul municipiului Constanţa, din care spicuim mai jos: „Cum puteţi accesa fonduri europene pe axa 7 a POIM dacă oraşul Constanţa nu este nominalizat printre oraşele selectate? Cum justificaţi suma de 65 de milioane de euro pe care aţi avansat-o, în condiţiile în care pentru toata axa 7 a fost alocată suma de 250 de milioane de euro? Asta în condiţiile în care axa 7 include şi finanţarea unui proiect major de termoficare în municipiul Bucureşti!“
 
Aceeaşi asociaţie mai adăugă faptul că reţeaua de transport al energiei termice pe care municipiul Constanţa o va prelua de la CET cu cca 2,7 milioane lei are pierderi de 1 milion euro pe an. Asta o spune, negru pe alb, administratorul judiciar al CET, persoana chemată să o salveze de la faliment, iar pierderea o vom suporta noi toţi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii