Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 130 – 9.05.2022 Astăzi sărbătoresc cervicala

ro

09 May, 2022 13:05 843 Marime text
Mă uit la zilele care se adună în coșul personal al experiențelor vieții.
Doar din anul 2022 s-au acumulat 130 de zile.

Dacă aș fi tricotat un singur rând la un pulovăr, acum erau 130 de rânduri tricotate. Sau făcând un minut de exerciții pe zi (de orice fel, mișcări cu zona gâtului, întinderi – stretching-uri sau genuflexiuni) până astăzi s-au acumulat 130 de minute de exersare (adică peste două ore). Ciclicitatea și repetitivitatea zilnică a existenței oferă oportunități extraordinare celor care prind momentele de șansă. Iar acestea sunt mereu legate de repetiția inteligentă și avantajoasă.

Astăzi mergem cu sărbătorirea zilnică direct în CER.
Da, spre firmamentul deasupra capetelor noastre

Chiar dacă intenționeză să celebrez cervicala. Zona coloanei vertebrale din dreptul gâtului.
În această zonă numită gât, pe care am sărbătorit-o ieri, stabilitatea este dată de cele 7 vertebre cervicale, suprapuse una peste alta și separate prin discuri inter-vertebrale flexibile, mobile și elastice.

Primele doua vertebre cervicale se numesc Atlas (prima vertebră cervicală) și Axis (cea de-a doua). Atlas era numele unui titan gigant, din mitologia greacă, care ținea bolta cerească pe umerii săi. În multe reprezentări tip sculpturi sau picturi, îl regăsim pe Atlas fie susținând întregul firmament, fie purtând un glob pământesc pe umeri.
Întocmai precum Atlas și noi ne purtăm propria lume (propria Realitate) pe umeri, încordând mușchii, forțând coloana vertebrală să adopte poziții ciudate.

Când trăim emoții puternice, legate de propria siguranță fizică sau emoțională, întregul corp se încordează și coloana cervicală, în special, capătă posturi vicioase pentru perioade prelungite de timp. În această zona, cervicală, se acumulează acidoza limfatică de care vă tot povestesc, mai ales la persoanele care nu mai au amigdale (pentru că medicina clasică a decis în copilărie că nu mai este nevoie de ele și au fost îndepărtate chirurgical).

Toți cei care au făcut operații de amigdale sau polipi în copilărie ajung să aibă mari probleme cu coloana cervicală, ca și adulți. Singura soluție este realizarea de exerciții de stretching și mobilitate cervicală în fiecare zi, regulat, pentru drenajul limfatic suplimentar al regiunii (ce nu mai poate avea loc datorită lipsei ”foselor septice” accesorii care au fost, cândva, amigdalele și polipii).

Toate părțile corpului nostru au o funcție, o logică și un rost. Nimic nu este în plus sau de prisos, în acest corp minunat creat de Divin. Scoaterea chirurgicală a unui organ sau altuia, fără a înțelege conexiunile între părțile corpului este o tehnică de evul mediu. Da, este o tehnică ce produce finanțe, sunt perfect de acord. Ca și industria alimentară, care produce finanțe frumoase cu ambalajele ce Nu sunt alimente, ci reale toxine pentru corp.

Astăzi sărbătoresc vertebrele cervicale, începând cu Atlas, gigantul interior care susține Realitatea și se conectează cu bolta Cerească.
Coloana este un fel de stâlp tip antenă, ce ne acordează la electromagnetismul lumii din jur. Vertebrele cervicală sunt vârful acestei ”antene” biologice, îndreptând capul (și atenția simțurilor) într-acolo unde corpul dorește să focalizeze energia.

După Atlas, a doua vertebră se numește Axis – sau axa lumii. Este axa în jurul căreia se învârte și mobilizează capul (sediul computerului numit Mintea). Mintea are nevoie de un stâlp, o axă de referință, pentru a putea categorisi, inventaria și analiza experiența vieții.

Atlas și axis formează un complex dual mobil, ce asigură stabilitatea capului. Studiind poziția celor două, pe atlasele de anatomie am avut un ”aha”: CUPLUL – EL și EA împreună. Când totul funcționează bine, MINTEA este în echilibru (polurile magnetului asigură dinamica armonioasă).

Vorbesc de vertebrele cervicale, dragii mei, nu despre relațiile masculin-feminin. Sau despre ambele?
Restul de vertebre cervicale, până la numărul 7 nu au nume proprii, dar nu sunt mai puțin importante. În special vertebra a 7-a, care face trecerea spre cele toracice, are o prelungire care se vede la ceafă ca o gâlmă sau ieșitură, la mulți oameni. Se mai cheamă vertebra proeminentă (vertebra prominens) pentru că iese în evidență.

7 vertebre cervicale. Cifra 7, cifră interesantă, simbolică, inițiatică. 7 trepte ale unei scări. Care încep cu Atlas (EL) și Axis (EA), reuniți într-o îmbrățișare intimă și continuându-se cu restul de 5 vertebre cervicale (copiii?) ultima fiind proeminentă.
7 zile ale săptămânii. Astăzi începem cu Atlas? Și terminăm duminică cu Proeminenta? Iar între ele, ne acordăm de la o zi la alta, ca o antenă, la frecvențele Lumii?

Coloana cervicală (ca și întreaga coloană) are funcții multiple, așa cum sunt definite de medicina clasică: protecția măduvei spinării și a nervilor, protecția și fluxul vaselor de sânge și a limfei, mișcarea articulată a capului și zonei gâtului. Dar dincolo de aceste funcții clar și bine cunoscute, vertebrele cervicale sunt și reale receptoare de radiații electromagnetice și capacitoare (se încarcă cu vibrații și frecvențe ”prinse” din mediu) pe care le transmit, de-a lungul brațelor către mâini.
Multe dintre comportamentele și acțiunile mâinilor noastre se datorează vertebrelor cervicale: pipăim, atingem, apucăm, luăm, mângâiem, lovim.

Există o conexiune extraordinară între vertebrele cervicale, zona inimii (și timusului) și brațele (mâinile) noastre.
Când luăm pe cineva în brațe, folosim toate aceste structuri – aducem pe cineva în frecvența de vibrație a corpului (ne ”acordăm” la persoana respectivă).
Mamele care alăptează sau îmbrățișează copii, sau cuplurile îndrăgostite trăiesc practic aceste acordaje de frecvență vibratorie.
Ce îmbrățișăm (aducem în inima noastră) în această săptămână?

Lucrăm la toate dispozitivele tip inteligență artificială cu ajutorul degetelor și mâinilor. Câmpurile lor electromagnetice ne afectează brațele, inima (timusul) și zona cervicală. Poziția gâtului când lucrezi la computer sau telefonul mobil este aplecată înainte, perioade îndelungate de timp. Durerile de ceafă, schimbările de statică ale coloanei, dar mai ales, ”dereglarea” acordajelor de frecvență ale antenei vertebrelor cervicale este normalul în cazul expunerii prelungite la tehnologie.

Aha....începem să înțelegem din ce în ce mai multe.
De aceea se promovează intensiv ocupațiile ”online” și variantele tip inteligență artificală ale job-urilor și educației umane?
Când antena naturală prinde alte posturi decât cele care este menită să o facă (acordajul la Natură, conexiunea cu Regnurile și frecvența vieții) poate primi mesaje tip Inteligență artificială. Atlas nu va mai duce pe umeri Realitatea unei lumi vii, ci a unei lumi binare și analogice. Axa lumii se aliniază cu dualitatea, nu cu pluralitatea.
Sărbătoarea cervicalei ne prilejuiește fel și fel de considerații interesante.

Dar pentru că dintotdeauna am adus la suprafață aspectul practic și optimist, să încheiem mesajul de astăzi cu soluții posibile de susținere și echilibrare a zonei cervicale.
Vă spuneam chiar de ieri, de la sărbătorirea gâtului, că exercițiile zilnice ce pot fi realizate rapid mișcând gâtul pe diferite axe (lateral stânga dreapta, față spate și rotații) sunt ușoare și merită făcute regulat.
Un masaj ușor în zona cefei putem să ne facem singuri sau să rugăm pe oricine să ne facă (se mai întâmplă la coafor, dacă ne spălăm pe cap).

Aplicații de comprese alternativ calde/reci reprezintă procedura favorită a dr. Morse pentru mișcarea limfei în zona cefei (foarte utilă la durerile de cap sau stările de amețeală).
Produsele naturale favorite pentru întărirea și susținerea vertebrelor cervicale sunt Extractele din Conifere (arbori înalți, puternici și susținător): Extractul din muguri Brad, la copii și Extractele din Jneapăn (Pinus montana D1) și Sequioia D1, la adulți.

Dintre activitățile fizice favorite pentru menținerea gâtului întins și relaxat menționez plimbările în are liber, în zone cu vedere largă (arborii înfloriți te fac mereu să te uiți în sus și să rostești continuu wow! Și iar wow!) sunt cele mai la îndemână. Și agățările cu brațele de tocul de sus al ușii și lăsarea greutății corpului pe brațe. Ne agățăm precum maimuțele și întindem coloana (și cervicala este prinsă în proces).

Desigur că orice postură cu capul în jos, și fundul în sus, lăsând capul să atârne liber și prin greutatea sa să întindă gâtul reprezintă exercițiul favorit pentru gât.
Așa stau copii când se uită la televizor?
Interesant. Ce-ar fi să ne reamintim postura?

Astăzi sărbătoresc cervicala și mă acordez la frecvențele de vibrație eficiente și avantajoase pentru corpul meu. Și întind gâtul, de câte ori am ocazia, cu capul în jos, cu capul în sus, cu capul în laterală sau întors în toate părțile.
Să am o viziune mobilă de 360 de grade, pentru o săptămână interesantă ce urmează.

Mâine, planeta Mercur intră retrograd. ȘI pe 16 mai avem o lună plină în Scorpion. Energii foarte FOARTE interesante vin către noi.
Cu o cervicală mobilă, flexibilă și relaxată, ne putem acorda rapid și să ne strecurăm printre provocări.
O zi ușoară astăzi și o săptămână cât mai ”cer victorioasă” – adică ”cer-vic-ală”!
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii