Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 17 copii din Ciocârlia au avut parte de un alt fel de 1 Mai, datorită Asociației „La pieptul mamei”

ro

04 May, 2020 00:00 3367 Marime text

Aflată la doar 28 de km de municipiul Constanța, Școala Gimnazială nr. 1 Ciocârlia s-a aflat în atenția oamenilor inimoși ai Asociației „La pieptul mamei", care au dăruit, chiar de 1 Mai, bucurie în sufletele a 17 elevi, donându-le câte un ghiozdan complet echipat, dulciuri, hăinuțe și jucării, și în numele cărora prof. Cati Nicolae, directorul școlii, le-a transmis un sincer „Multumim, oameni dragi!”, care ne-a atras atenția.
Povestea acestui gest am aflat-o chiar de la Adina Popov, președinta Asociației „La pieptul mamei”, voluntar, de anul trecut, în Spitalul județean Constanța, în calitate de consultant în lactație, și care nu se află la prima donație, un număr de pompe pentru sân fiind cumpărate pentru proaspetele mămici.
Ieri, ne-a mărturisit că a fost impresionată să descopere la Ciocârlia familii - părinți, cinci copii plus bunici - care trăiesc în grajd, care nu au frigider. Dar cărora li se cere să treacă în învățământul online, am adăuga noi.

„Până acum am participat activ la campanii de strângere de fonduri, dar de data aceasta mi-am dorit să merg personal să cunosc beneficierii sprijinului nostru. Împreună cu un voluntar al asociației pe care am creat-o anul trecut, cu scopul de a sprijini alăptarea, familiile cu copii mici și tot ceea ce înseamnă educația în această sferă, ne-am dorit să facem un gest de Paște”. S-a întâmplat să fie chiar de 1 Mai...
 

Cercul de lectură din Ciocârlia are nevoie de o bibliotecă


Adina Popov a cunoscut-o pe învățătoarea Mihaela Botnaru în urmă cu doi ani, cu prilejul unei comenzi comune de cărți, când a descoperit un cadru didactic deosebit, care organizează cercuri literare la școala din Ciocârlia, în cadrul cărora le citește copiilor povești. „Am apelat la ea să identifice cazuri de elevi la limita abandonului școlar, dar am discutat și cu doamna directoare. Astfel am ajuns să luăm pentru toți frații din familiile respective rechizite și dulciuri”, afirma președinta Asociației „La pieptul mamei”.
Următorul pas pe care și-l doresc materializat cei din asociație este donarea unei biblioteci, atât de necesare pentru cărțile care s-au strâns în timp, dar pe care nu are unde să le depoziteze învățătoarea Mihaela Botnaru.
Constănțenii care se simt generoși și sensibili la nevoile semenilor pot face donații către Asociația „La Pieptul Mamei”, în contul RO14INGB0000999909645175 sau pot lua legătura cu Adina Popov, pentru a li se pune la dispoziție documentația necesară.
 
Cât despre felul în care se desfășoară orele la Ciocârlia, din aproape în aproape, am aflat că, în majoritate, pe whatsapp, unde elevii trimit și temele, iar învățătoarea Mihaela Botnaru le corectează.
De altfel, dintr-o postare a prof. Cati Nicolae, am aflat că în perioada imediat următoare, organizația „Salvați copiii” şi Grupul EDP Renewables în calitate de finanțator, prin Campania „Fondul De Urgență- Coronavirus Susținem Educația –Laptopuri pentru Copiii/Elevii din Comunități Rurale" va dona 15 laptopuri noi, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 1 Ciocârlia, cu ajutorul cărora aceștia vor putea participa la lecțiile on line pe care cadrele didactice le desfășoară zilnic. „Fiți convinși, dragi sponsori, că donația dumneavoastră va sprijini educația pe termen lung a copiilor din comunitatea Ciocârlia şi va contribui la dezvoltarea lor armonioasă. VĂ MULŢUMIM!”, a adăugat directorul școlii din Ciocârlia.
 
Citește și:

#ConstantaEsteBine Fapte bune, pe timp de pandemie. Șapte picturi ale artistului Maria Teodorescu, scoase la licitație pentru echipament medical

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii