Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:54 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Fapte bune, pe timp de pandemie. Șapte picturi ale artistului Maria Teodorescu, scoase la licitație pentru echipament medical

ro

28 Apr, 2020 00:00 2455 Marime text

Constanța este frumoasă atunci când lucruri bune se întâmplă în spatele ușilor închise. Pe platforma verdeurban.ro cei care doresc să ofere un sprijin către sistemul medical, dar să și aibă acasă o lucrare superbă pictată de asis. Univ. drd. Maria Teodorescu, pot licita pentru o operă de artă. 

Șapte opere de artă semnate de Maria Teodorescu sunt scoase la licitație pentru a sprijini sistemul medical și pentru a întreprinde acțiuni umanitare în criza pandemiei. Apasă pe pictura ta preferată pe platforma unde se desfășoară licitația pentru a vedea ultima sumă licitată și pentru a face o ofertă.

În galeria foto aferentă materialului, puteți să vizualizați lucrările licitate pentru echipament medical.
Asistent Universitar Drd. Maria Teodorescu de la Facultatea de Arte, din cadrul Universității „Ovidius” Constanța este artistul din spatele machetei campaniei #ConstantaEsteBine, coordonată de cotidianul ZIUA de Constanța. Alegerea mărului ca simbol al campaniei a fost determinat de faptul că a fost prezent în toate istoriile lumii, încă de la început. Suntem vii, suntem bine și mâine vom fi și mai bine, dacă vom accepta că totul este în schimbare.
Maria Teodorescu s-a alăturat campaniei cu inimă deschisă și oferă un exemplu pentru toți prin faptul că pe lângă cursuri și ghidarea studenților pe timp de pandemie, se implică activ și în ajutorarea celor din jur, prin ceea ce știe mai bine – pictează.
Asistent Univ. Drd. Maria Teodorescu Maria Teodorescu are 35 de ani și predă la Universitatea Ovidius din Constanța, la Facultatea de Arte, începând cu anul 2019. A lucrat câțiva ani buni într-un domeniu care pare să nu aibă legătură cu arta – a fost pe rând economist, consilier economic sau consultant financiar. Asta pentru că în 2008 a fost licențiată în studii economice. În 2012, s-a înscris la Universitatea „Ovidius”, urmând Facultatea de Arte, licența fiind în Pedagogia Artelor Plastice și

Decorative. Între 2017 și 2019 a urmat cursurile Facultății de Arte, cu un master în Educație Vizuală prin Studiul Peisajului și al Figurii. În prezent este doctorand în domeniul Arte Vizuale, la Universitatea Națională de Artă „George Enescu” din Iași.
Lucrarea folosită ca imaginea campaniei #ConstantaEsteBine face parte din colecția „IZOLARE”, colecție care se vinde și banii sunt donați către campania „Dăruiește Aripi”.

Citește și:

#ConstantaEsteBine Interviu cu asist. univ. drd. Maria Teodorescu – „Pentru cei care sunt în izolare le dorim să învețe să trăiască din nou cu ei”

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii