Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Manole a ajuns europarlamentar, cu un pic de noroc

ro

07 Jan, 2009 02:10 1682 Marime text
Şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, democrat-liberalul Adrian Manole, se pregăteşte să-şi ia în primire mandatul de parlamentar european sau, mai bine zis, ce a mai rămas din el.

Adrian Manole s-a clasat pe locul 15 în clasamentul PD-L pentru Parlamentul European. După intrarea în Guvern a unor europarlamentari şi după demisia altora, o dată cu intrarea în Parlamentul României, locul 15 s-a transformat într-unul eligibil.
Pe lângă Manole, noii europarlamentari ai PD-L sunt Călin Cătălin Chiriţă, Petru Funeriu, Iosif Matula şi Alexandru Nazare. Aceştia vor ocupa locurile lăsate libere de Roberta Anastase, Monica Iacob Ridzi, Petru Filip, Dumitru Oprea şi Mihaela Popa.
Potrivit site-ului oficial al Parlamentului European, nou-veniţii au devenit europarlamentari începând cu 22 decembrie 2008, în timp ce europarlamentarii pe care i-au substituit au demisionat pe 18 decembrie 2008.
Am încercat să îl contactăm telefonic pe Adrian Manole, pentru a vedea dacă îşi face deja bagajele pentru Bruxelles, având în vedere faptul că activitatea PE va începe săptămâna viitoare, dar ne-a răspuns cu un sictir suveran: „Nu vă pot da detalii, atâta vreme cât aceste detalii nu sunt clarificate. Vă mulţumesc pentru atenţia acordată". Şi ne-a închis telefonul în nas.
De la şeful său de partid, preşedintele organizaţiei judeţene PD-L, senatorul Mircea Banias, am aflat că Adrian Manole pune la punct toate formalităţile pentru a decola către Bruxelles. Aşadar, Manole se pregăteşte să o şteargă englezeşte de la şefia APM. E de înţeles, chiar şi pentru şase luni, cât va dura mandatul său, ţinând cont de faptul că un europarlamentar câştigă în jur de 6.000 de euro pe lună. Aşadar, 36.000 de euro nu-s de colea, nici măcar pentru Manole.
Deocamdată însă, el nu şi-a depus demisia din funcţia de şef al APM, după cum ne-au declarat surse din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii