Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:32 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100 de români, rezidenți în Italia, vor să-şi înscrie candidatura la alegerile locale din această țară

ro

04 May, 2016 16:14 737 Marime text
Autoritatea Electorala Permanentă (AEP) informează că, până în prezent, un număr de 109 cetățeni români rezidenți în Italia au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din această țară.
 
AEP eliberează, pe baza unei solicitări scrise, adeverințe cetățenilor români interesați să-și depună candidatura la alegerile pentru desemnarea autorităților administrației publice locale din alte state membre ale Uniunii Europene.
 
Adeverința eliberată de AEP atestă faptul că, potrivit evidențelor autorităților române, solicitanții nu au nicio interdicție în ceea ce privește exercitarea drepturilor electorale și nici nu se află sub incidența unei hotărâri judecătorești definitive prin care să fie condamnați la pierderea drepturilor electorale.
 
Pentru ca verificările care atestă eligibilitatea să se poate efectua, solicitările trebuie să conțină datele personale ale persoanelor interesate, să fie datate și semnate olograf și să fie însoțite de o copie a actului de identitate românesc, valabil.

AEP poate transmite solicitanților adeverințele în format electronic, prin e-mail sau aceștia le pot ridica personal sau prin intermediul unei persoane indicate în prealabil, de la sediul instituției noastre, pe baza actului de identitate.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii