Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO #alegerilocale2020 Vicepriministrul Raluca Turcan și ministrul Marcel Boloș, în conferință la Constanța. Trei proiecte, semnate azi la Mangalia (galerie foto+video)

ro

04 Sep, 2020 13:57 2507 Marime text

Partidul Național Liberal Constanța organizează vineri, 4 septembrie, de la ora 13.15, la Restaurant Ambasador din Neptun, o conferința de presă, la care sunt prezenți: Raluca Turcan - vicepremierul României, Marcel Boloș - ministrul Fondurilor Europene, deputatul Bogdan Huțucă - președintele filialei PNL Constanța, Cristian Radu - primarul municipiului Mangalia și Mihai Lupu - candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Prezenți în sală sunt și prefectul George Niculescu, dar și alți primari liberali din județ.

Bogdan Huțucă a spus ca viitorul primar al Mangaliei, prin Cristian Radu va face treabă bună. "Felicit echipa PNL de la Mangalia pentru ca au arătat că se poate”.

Cristian Radu a spus că astăzi semnează trei contracte pentru o bază sportivă, în interiorul căreia vor funcționa 3 bazine de înot, un alt proiect este o gradină de vară și trei străzi principale vor fi asfaltate. În execuție se mai află mobilizarea a 17 străzi din Mangalia.

Peste 60 milioane de euro, bani europeni, au fost atrași de Primăria Mangalia.

„Cu stațiunea Venus, în luna octombrie va intra în evaluare. Olimpul se dezvoltă foarte frumos. Protejăm spațiile verzi. Mangalia se află printre puținele localități unde au fost actualizate planurile urbanistice generale", a mai spus Cristian Radu.

A luat cuvantul Raluca Turcan:"Pentru mine și colegul meu, Marcel Boloș, este o bucurie să fim alături de Radu Cristian. Îl cunosc pe Bogdan Huțucă, un om de excepție. Este de asemenea o bucurie și o oportunitate ca domnul Radu Cristian să își continue mandatul de primar la Mangalia. La Mangalia am vorbit realmente de viitor", a spus Turcan.

„Avem proiecte pentru încă 3,2 miliarde de euro. În guvernarea PSD 1 miliard de euro, în guvernarea PNL - 5,7 miliarde de euro. Avem cea mai mare rată de absorbție a fondurilor de la aderare", a adăugat vicepremierul.

 9 milioane de euro este valoarea proiectelor semate azi la Mangalia.

Turcan a mai spus că aseară în ședința de guvern s-a votat un proiect de hotărâre pentru a stimula autoritățile locale să demareze proiecte.

A luat cuvântul Marcel Boloș. Ministrul Fondurilor Europene le-a mulțumit organizatorilor pentru invitație.

"Ii cunosc dărnicia pe care o are primarul din Mangalia pentru oraș. Se află aici și Mihai Lupu, candidat la CJ Constanta. În momentul în care am văzut acest parteneriat între CJC și Primăria Constanța, mi-am dat seama că se pun bazele pe un parteneriat pe termen lung", a adăugat ministrul.

"Sunt trei proiecte care se semneaza astazi - baza sportiva, grădina de vară și locuințele sociale", a mai spus Boloș.

Luminița Mihailov, președintele Agenției de Dezvoltare Sud-est, este prezentă și lăudată de ministru.

Boloș a mai spus că veștile bune sunt în continuare pe partea de turism spunând că a propus ca un buget de 1,1 miliarde de euro să fie dedicat proiectelor de turism.

"În ultima perioadă, guvernul Orban a semnat mai multe ordonanțe. A aprobat în premieră două tranșe de 100 de milioane de euro pentru pregătirea proiectelor europene viitoare".

Mai multe detalii puteți citi în ediția de mâine.

Comandat de Partidul National Liberal- Filiala Constanta
- Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
- mandatar financiar-cod AEP 21200012

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii