Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI se pregătește pentru alegerile locale

ro

28 Mar, 2016 14:23 1581 Marime text
 
Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a convocat astăzi la sediul MAI, prima ședință de lucru a Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale din anul 2016. Din Comisia Tehnică Centrală fac parte reprezentanți din 15 ministere și instituții publice cu atribuții privind organizarea alegerilor.
 
Ministrul a anunțat că începând cu 22 martie 2016 au început primele acțiuni din Calendarul desfășurării alegerilor locale, așa cum a fost acesta aprobat prin Hotărâre de Guvern. La sfârșitul săptămânii trecute a fost aleasă componența Biroului Electoral Central (BEC), iar începând de vineri (25 martie a.c.), structurile MAI au preluat în pază sediul BEC din str. Ion Câmpineanu nr.28, sector 1.

Ministrul Tobă a cerut membrilor Comisiei Tehnice Centrale să respecte întocmai calendarul activităților organizatorice, conform atribuțiilor stabilite prin Hotărârile de Guvern adoptate pentru buna desfășurare a alegerilor locale.
 
Conform propriilor competențe, MAI va asigura paza sediilor BEC, ale birourilor electorale de circumscripție și ale sediilor secțiilor de votare. De asemenea, din bugetul MAI vor fi achiziționate timbrele autocolante, vor fi confecționate ștampilele cu mențiunea „VOTAT” și se va asigura hârtia necesară realizării buletinelor de vot. Imprimarea buletinelor de vot, confecționarea ștampilelor birourilor electorale de circumscripție și a ștampilelor de control ale secțiilor de votare vor fi realizate de către Instituțiile Prefectului.


La finalul ședinței de lucru a Comisiei a avut loc o videoconferință cu prefecții și o primă instruire a acestora în ceea ce privește atribuțiile conferite de actele normative adoptate de Guvernul României, care sunt în sarcina Instituțiilor Prefectului.
 

„Am făcut o primă evaluare și putem spune că suntem în grafic cu toate activitățile din calendarul electoral, nu avem întârzieri și nici probleme deosebite. Ca element de noutate al acestui proces electoral, vom avea un singur tur de alegeri, iar tot ce înseamnă partea de indemnizații a membrilor birourilor electorale și ai secțiilor de votare, inclusiv plata personalului tehnic auxiliar va fi asigurat de MAI. De altfel, până în prezent MAI a pus la dispoziția Prefecturilor fondurile necesare pentru derularea achizițiilor necesare alegerilor. O altă noutate este că Autoritatea Electorală Permanentă, Institutul Național de Statistică și Serviciul de Telecomunicații Speciale gestionează împreună un soft de semnalare în timp real a votului multiplu ” a transmis ministrul Petre Tobă prefecților în videoconferința de la sediul MAI.

  
 
În finalul videoconferinței, ministrul afacerilor interne i-a asigurat pe cei prezenți de întregul sprijin din partea specialiștilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Autorității Electorale Permanente pentru îndeplinirea activităților prevăzute în Calendarul Electoral.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii