Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Veţi defila pe car?“ Mazăre - „Normal, ce întrebare-i asta?“ Primăria Constanţa dă 50.000 de euro din bani publici pentru amenajarea carelor alegorice de la carnavalul din Mamaia (galerie foto)

ro

03 Jul, 2014 00:00 5430 Marime text
Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a participat, ieri, la o aşa-numită repetiţie a carelor alegorice, în perspectiva apropiatului carnaval din Mamaia, eveniment care va avea loc sâmbătă, 5 iulie, chiar de ziua de naştere a edilului-şef. În acest context, şeful administraţiei publice locale a explicat în ce constă implicarea municipalităţii în carnaval. Constănţenii plătitori de taxe şi impozite au aflat, astfel, că Primăria Constanţa a alocat nu mai puţin de 50.000 de euro pentru amenajarea a trei care alegorice cu trei teme diferite, care vor participa la carnaval. „Construcţia în sine. Şi vorbim despre carul ăsta, carul pe care-l vom avea la Ştefan cel Mare şi la Ramses, faraonul. Deci, toate trei însumate, toată construcţia şi butaforia costă 50.000 de euro. Fără lumini şi fără efecte. Platforma e a Primăriei. Din banii Primăriei, care organizează carnavalul“, a declarat Radu Mazăre.

Sigur că social-democratul motivează această direcţionare a banului public către un carnaval pe care nu toţi contribuabilii constănţeni îl apreciază prin faptul că el promovează Mamaia şi, pe cale de consecinţă, numărul turiştilor din staţiune va creşte. Ar fi însă interesant de aflat, în urma unui eventual sondaj de opinie, câţi dintre constănţenii care plătesc taxe şi impozite locale sunt de acord cu alocarea a 50.000 de euro, bani publici!, acestui gen de evenimente.
Mai mult decât atât, administraţia Mazăre alocă bani, pe lângă cei 50.000 de euro destinaţi butaforiei carelor alegorice, şi pentru câteva zeci de figuranţi. „În plus, Primăria mai are încă vreo 80 de figuranţi, care vor figura în fiecare sâmbătă şi care n-au legătură cu tematica lui Cezar. Toţi costumaţi“, a menţionat Mazăre. Conform spuselor primarului, o parte dintre cei 80 vor fi plătiţi cu bani din bugetul local.

„Bă, dacă merge primarul pentru binele staţiunii, haideţi şi voi, că voi scoateţi bani!“


Nu doar primarul municipiului Constanţa se va da în spectacol, sâmbătă, la carnavalul din Mamaia, ci şi unii dintre proprietarii de hoteluri şi de restaurante din staţiune. Potrivit declaraţiilor lui Mazăre, ar fi vorba despre cinci patroni din Mamaia, care vor fi costumaţi în senatori romani. „Ei vor fi îmbrăcaţi în senatori şi vor defila pe carul alegoric. Bă, dacă merge primarul pentru binele staţiunii, haideţi şi voi, că voi scoateţi bani! Avem vreo cinci senatori“, a menţionat edilul-şef. El nu a dorit însă să dezvăluie numele hotelierilor care vor defila pe carul alegoric, spunând că preferă să fie o surpriză. „Este un mix între ce înseamnă Primărie şi proprietarii de cluburi şi privaţi“, a mai spus Mazăre despre evenimentul de sâmbătă.
Întrebat dacă el, personal, va defila, în contextul carnavalului, pe carul alegoric, primarul Constanţei a răspuns: „Normal! Ce întrebare-i asta?!?“. Apetenţa lui Mazăre pentru genul acesta de evenimente este cunoscută, astfel că rareori apariţiile excentrice ale primarului şi evenimentele care denotă kitsch mai surprind pe cineva.

„Îi închidem“


Nu mai puţin important, primarul municipiului Constanţa a declarat că, dacă vreun club din staţiunea Mamaia nu va avea gata propriul car alegoric pentru carnavalul de sâmbătă, acesta va fi închis. „Îi închidem. Păi, uite aşa! Este hotărâre de Consiliu Local, trebuie să participăm cu toţii“, a subliniat edilul-şef.
Amintim că aleşii locali constănţeni au decis, în şedinţa din 26 martie 2013, că pentru stimularea turismului din Mamaia cluburile din staţiune vor fi obligate să aibă care alegorice şi animatoare în timpul sezonului estival.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gfr 05 Jul, 2014 07:09 cred ca sunt prea multe comentarii. chiar nu merita atata reclama. Ii rog pe ziaristi sa-l evite o perioada cat se poate de lunga si atunci va dispare
  • Gabi 03 Jul, 2014 09:35 Incepe marea circareala. Amanta "oficiala" a primarului a facut costumele. Pe ce sume?