Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmare a protestelor locuitorilor din zonă Dacor Plast SRL a schimbat proiectul imobiliar de pe bulevardul I.C. Brătianu - zona Palas

ro

21 Feb, 2020 00:00 3370 Marime text

Consilierii municipali s-au reunit în şedinţa Comisiei nr. 2 - de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură.


Aleşii au avizat proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bd. I.C. Brătianu, str. Bucegi, str. Mureşului şi str. Petre Mănoiu, iniţiator SC Dacor-Plast SRL. Retras de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Municipal din luna septembrie 2019, Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul I.C. Brătianu, strada Bucegi, strada Mureşului şi strada Petre Mănoiu, iniţiat de SC Dacor Plast SRL, a ajuns din nou în atenţia aleşilor locali municipali.

Este vorba despre un teren în suprafaţă de 18.167 mp. PUZ-ul stabileşte zonele de amplasare a construcţiilor prevăzute a fi realizate. Teritoriul aflat în studiu cuprinde parcele aflate în folosinţă de curţi-construcţii şi teren arabil. Potrivit proiectului de hotărâre, terenul care a generat PUZ-ul este în prezent liber de construcţii şi este reglementat prin PUG-ul aprobat prin HCLM 653 din 1999, a cărui valabilitate a fost prelungită în 2015, şi prin regulamentul de urbanism aferent. Acesta încadrează terenul studiat în zona de reglementare ZRL 2a - zona locuinţelor individuale şi colective mici cu maximum P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecţie.


Locuitorii de pe bulevardul I.C. Brătianu - zona Palas nu au fost de acord cu ridicarea acestui bloc în mijlocul unui cartier de case. Urmare a acestor nemulţumiri, Dacor Plast SRL a modificat proiectul, ne-a declarat Secil Cantaragiu, preşedintele Comisiei de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură.
 

Dacor Plast SRL, în datele Registrului Comerţului   


Firma a fost înregistrată în anul 2003 şi este deţinută de Ioan Dan Murariu şi Camelia Murariu. Cei doi asociaţi deţin câte 50% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de „fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii“, este Ioan Dan Murariu. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: 10 salariaţi, cifră de afaceri de 2.132.600 lei şi un profit de 523.063 lei.

 

Citeşte şi:

Locuitorii de pe bulevardul I.C. Brătianu - zona Palas, la mâna aleşilor locali municipali. PUZ-ul Dacor Plast intră la vot (documente)

Cere aviz de la arhitectul-şef al municipalităţii. Dacor-Plast SRL, de la contracte cu Primăria Constanţa la investiţii imobiliare (document)



Dacor-Plast SRL a solicitat acord de consultare publică a PUZ-ului pentru un teren. Vezi în ce zonă este situat! (document)

Dacor Plast vrea elaborarea unui PUZ pentru construirea unui imobil pe bulevardul I.C. Brătianu (document)

Un nou contract de la Primăria Constanţa pentru Dacor Plast SR

Cine a câştigat contractul pentru lucrări de reparaţii la mobilierul urban din municipiul Constanţa? (document)

Noile padocuri interioare şi exterioare pot găzdui 400 de animale Adăpostul pentru câini fără stăpân al Primăriei Constanţa, funcţional până la sfârşitul anului 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii