Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:03 04 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii de pe bulevardul I.C. Brătianu - zona Palas, la mâna aleșilor locali municipali. PUZ-ul Dacor Plast intră la vot (documente)

ro

31 Oct, 2019 00:00 1193 Marime text
Retras de pe ordinea de zi al şedinţei de Consiliu Local Municipal din luna septembrie a.c. Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul I.C. Brătianu, strada Bucegi, strada Mureşului şi strada Petre Mănoiu, iniţiat de SC Dacor Plast SRL va fi discutat și probabil, aprobat astăzi de aleșii locali municipali.

Este vorba despre un teren în suprafaţă de 18.167 mp. PUZ-ul stabileşte zonele de amplasare a construcţiilor prevăzute a fi realizate. Teritoriul aflat în studiu cuprinde parcele aflate în folosinţă de curţi-construcţii şi teren arabil. Potrivit proiectului de hotărâre care poate fi consultat în secțiunea “documente”, terenul care a generat PUZ-ul este în prezent liber de construcţii şi este reglementat prin PUG-ul aprobat prin HCLM 653 din 1999, a cărui valabilitate a fost prelungită în 2015, şi prin regulamentul de urbanism aferent.

Acesta încadrează terenul studiat în zona de reglementare ZRL 2a - zona locuinţelor individuale şi colective mici cu maximum P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecţie.
Proiectul care a avut avizul de specialitate al Comisiei de Urbanism a CLM şi Comisiei Tehnică de Urbanism este contestat de locuitorii din zona de case din perimetrul viitoarei investiţii.
Oamenii susţin că nu doresc ca un bloc de cinci etaje să fie ridicat în mijlocul cartierului de case și se tem că, odată cu începerea lucrărilor, le va fi afectată structura de rezistenţă a caselor.
La consultarea publică organizată de municipalitate pentru elaborarea PUZ, oamenii spun că opiniile lor nu au fost luate în considerare. Ei au spus clar în timpul consultării că nu doresc construcţii mixte şi colective în zonă, întrucât toate construcţiile sunt de tip unifamilial şi au cerut respectarea PUZ ului şi respectarea dreptului de proprietate.
Dacă PUZ-ul va fi votat de Consiliul Local Municipal, oamenii din zonă sunt decişi să-l atace în instanţă.
 

Dacor Plast SRL, în datele Registrului Comerţului   


Firma a fost înregistrată în anul 2003 şi este deţinută de Ioan Dan Murariu şi Camelia Murariu. Cei doi asociaţi deţin câte 50% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de „fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii“, este Ioan Dan Murariu.  
Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: 10 salariaţi, cifră de afaceri de 2.132.600 lei şi un profit de 523.063 lei.
 
Citește și:

Constănţeanul supărat
 Locuitorii de pe bulevardul I.C. Brătianu - zona Palas nu sunt de acord cu ridicarea unui bloc în mijlocul unui cartier de case (documente)


Cere aviz de la arhitectul-şef al municipalităţii. Dacor-Plast SRL, de la contracte cu Primăria Constanţa la investiţii imobiliare (document)

Dacor-Plast SRL a solicitat acord de consultare publică a PUZ-ului pentru un teren. Vezi în ce zonă este situat! (document)

Dacor Plast vrea elaborarea unui PUZ pentru construirea unui imobil pe bulevardul I.C. Brătianu (document)

Un nou contract de la Primăria Constanţa pentru Dacor Plast SR

Cine a câştigat contractul pentru lucrări de reparaţii la mobilierul urban din municipiul Constanţa? (document)

Noile padocuri interioare şi exterioare pot găzdui 400 de animale Adăpostul pentru câini fără stăpân al Primăriei Constanţa, funcţional până la sfârşitul anului 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii