Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un milion de cetăţeni au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“ USR îi cere preşedintelui Iohannis referendum pe justiţie

ro

15 Feb, 2019 00:00 1860 Marime text
Uniunea „Salvaţi România“ îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să declanşeze referendumul pe justiţie. Realitatea acestor zile ne arată că acum este cel mai bun moment pentru a avea această dezbatere naţională. Românii s-au săturat să fie conduşi de corupţi, dovadă că un milion de cetăţeni au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“.
 
„În ritmul în care evoluează lucrurile, în doi ani este posibil să nu mai avem alegeri libere. De aceea, USR transmite că este nevoie de o coalizare a tuturor forţelor democratice din societate: orice organizaţie democratică, asociaţie profesională, sindicat, ONG, instituţie academică, trebuie să se alăture acestui apel şi să găsim împreună soluţii şi acţiuni comune pentru salvarea democraţiei. USR se angajează să pună la dispoziţie toate resursele, instrumentele parlamentare şi civice pentru a-i împiedica pe infractori să meargă până la capăt.
 
Desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie este una dintre recomandările importante ale Comisiei de la Veneţia şi se regăseşte în proiectul USR care a fost depus deja în Parlament. Prin această secţie, justiţia se întoarce în perioada neagră în care procurori selectaţi şi controlaţi politic dictau care să fie soluţiile în diverse dosare, fiind dispuşi să distrugă vieţi şi să decidă după bunul plac asupra cursului carierelor unor magistraţi care voiau să-şi exercite independent profesia. USR va continua lupta anticorupţie şi sprijinirea statului de drept pentru a preveni coşmarul în care PSD-ALDE vor să ducă România”, susţin reprezentanţii USR.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii