Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UAT Cuza Vodă, supraestimare de peste un milion de euro a veniturilor proprii, spune Curtea de Conturi (DOCUMENT)

ro

19 Mar, 2024 17:00 674 Marime text
  • Raportul Curții de Conturi poate fi consultat în Secțiunea Document.
UAT Cuza Vodă și-ar fi supraestimat cu circa un milion de euro veniturile proprii, la nivelul anului 2022, au arătat auditorii Curții de Conturi în ultimul raport dat publicității, întocmit la finele lunii octombrie 2023.
 
Au spus auditorii financiari că, la nivelul anului 2022, bugetul ar fi fost fundamentat la nivelul sumei de 8.905.357 lei, „deși veniturile proprii încasate în anul 2021 au fost în sumă de 3.907.273 lei, rezultând o supraestimare a veniturilor proprii de 4.998.084 lei“, suma echivalând cu peste un milion de euro, la cursul actual.
 
Controlorii Curții de Conturi au recomandat astfel reprezentanților UAT Cuza Vodă „respectarea regulilor bugetare prevăzute de legea finanțelor publice locale la fundamentarea veniturilor proprii ale bugetului local pe baze reale și pe cale de consecință a cheltuielilor bugetare“.
 
Informațiile sunt cuprinse în Raportul Curții de Conturi din anul 2023.
 
Acest aspect, alături de altele semnalate în raport, i-au determinat pe controlorii financiari să exprime o opinie cu rezerve, fiind menționate, de asemenea, și alte aspecte.
 
Astfel, auditorii au recomandat UAT Cuza Vodă urmărirea termenelor și respectarea duratelor de realizare a activităților aprobate prin cererile de finanțare ale contractelor cu fonduri nerambursabile.
 
Raportul poate fi consultat în Secțiunea Document.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
UAT Adamclisi, auditată de Curtea de Conturi. Neîncasarea unei amenzi aplicate de Direcția Silvică din Constanța, pe lista deficiențelor (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii