Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodorovici dă asigurări că Spitalul Regional Constanţa se va construi

ro

30 Jun, 2018 00:00 3968 Marime text
Spitalul Regional Constanţa este un obiectiv important, motiv pentru care va avea finanţare în acest exerciţiu financiar, a declarat, ieri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.
 
Prezent la Constanţa pentru a lua parte la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România, ministrul Teodorovici a declarat că pentru realizarea acestui deziderat vor fi alocate şi fonduri de la bugetul de stat. „Amplasamentul există, fonduri există. Noua structură din minister care se va ocupa centralizarea achiziţiilor publice şi va derula procesul de achiziţie publică pentru tot ce înseamnă parte centrală a administraţiei din România va avea în vedere şi Spitalul Regional din Constanţa. Trebuie să identificăm un model care există deja şi în alte state şi să-l preluăm şi pentru Constanţa, nu trebuie să inventăm noi unul. Ministerul Finanţelor susţine proiectele legate de judeţul Constanţa, avem o colaborare foarte bună cu administraţia judeţeană de la Constanţa“, a explicat ministrul Eugen Teodorovici.
 
Primii paşi pentru demararea procedurilor ar putea fi făcuţi chiar anul acesta, a mai spus ministrul. Rămâne însă de văzut când. Să nu uităm totuşi faptul că, din decembrie anul trecut, când Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale, printre care şi cel de la Constanţa, nu s-a întâmplat absolut nimic.

în luna martie a acestui an, preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Horia Ţuţuianu, vorbea chiar despre posibilitatea construirii unităţii medicale fie cu finanţare de la Banca Mondială, alocări guvernamentale sau chiar un împrumut bancar pentru următorii 20-25 de ani.
 
Citeşte şi:
 
Judeţul Constanţa nu renunţă la spitalul regional şi la secţia de pediatrie Ţuţuianu - „Iau în calcul să facem un credit pe 25 de ani, nu mai putem aştepta!“
 
Eugen Teodorovici şi Sorina Pintea vin la Constanţa. Spitalul regional, repus pe firmament de PSD. O hotărâre privind soarta Casei Soarelui, adoptată de urgenţă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii