Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:29 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eugen Teodorovici şi Sorina Pintea vin la Constanţa. Spitalul regional, repus pe firmament de PSD. O hotărâre privind soarta Casei Soarelui, adoptată de urgenţă

ro

22 May, 2018 00:00 1431 Marime text
Aleşii judeţeni au votat ieri în şedinţă extraordinară pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa privind aprobarea formulării unei solicitări către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea bunului imobil situat în Constanţa, strada Piatra Craiului nr. 4, din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Constanţa.
 
Hotărârea aprobată are următorul conţinut: „Imobilul transmis potrivit art. 1 se va utiliza pentru înfiinţarea Compartimentului de îngrijiri Paliative în cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe «Sf. Apostol Andrei» Constanţa.“ Astfel, se aprobă modificarea şi completarea art. 3 din HCJC nr. 298/28.11.2017 privind aprobarea formulării unei solicitări către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unui bun imobil situat în Constanţa, strada Piatra Craiului nr. 4, din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Constanţa, care va avea următorul conţinut: „Art. 3 (1) Consiliul Judeţean Constanţa se obligă să menţină destinaţia imobilului prevăzut la art. 2 atât timp cât va deţine imobilul. În cazul în care nu se respectă destinaţia imobilului prevăzut la art. 2, imobilul revine de drept în domeniul public al statului, în administrarea Ministerului Sănătăţii - Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, în condiţiile legii.
Predarea-preluarea imobilului transmis se va face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate”, se arată în proiectul de hotărâre.
Prin adresa transmisă Consiliului Judeţean Constanţa de către Direcţia Patrimoniu şi IT din cadrul Ministerului Sănătăţii s-a solicitat să fie specificată destinaţia imobilului care urmează să facă obiectul preluării şi să se prevadă asigurarea că se va menţine destinaţie clădirii atâta timp cât judeţul Constanţa va deţine imobilul.
Vă reamintim că, prin HCJ nr. 298/28.11.2017, s-a aprobat formularea unei solicitări către Guvernul României de emitere a unei hotărâri privind preluarea din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Constanţa, a imobilului situat în Constanţa, strada Piatra Craiului nr. 4 (fostul Centru de îngrijiri paliative Casa Soarelui), format din teren în suprafaţa de 1.436 mp şi construcţii situate pe acesta, în vederea înfiinţării unui Compartiment de îngrijiri paliative în cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, care să asigure cele mai înalte standarde de spitalizare şi îngrijire, completând serviciile medicale existente.
 

Spitalul regional, repus pe firmament de PSD


Ulterior şedinţei de Consiliu Judeţean, preşedintele administraţiei judeţene, Marius Horia Ţuţuianu, a anunţat că săptămâna viitoare sunt aşteptaţi la Constanţa ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Subiectul întâlnirii de pe litoral ar fi o nouă rundă de discuţii pe tema construirii spitalului regional. În acest moment, a mai adăugat Ţuţuianu, sunt două variante, fie guvernul va susţine acest proiect, fie va fi nevoie de un împrumut bancar sau chiar de un parteneriat pentru construcţia unităţii medicale, rămasă la stadiul de vorbe de mai bine de 10 ani.

Citeşte şi:

Dacă vor imobilul Ministerul Sănătăţii cere Consiliului Judeţean Constanţa să aducă modificări proiectului de preluare a fostului Centru de îngrijiri paliative „Casa Soarelui”!


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii