Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:29 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Constanţa nu renunţă la spitalul regional şi la secţia de pediatrie Ţuţuianu - „Iau în calcul să facem un credit pe 25 de ani, nu mai putem aştepta!“

ro

28 Mar, 2018 00:00 1867 Marime text
Finanţare de la Banca Mondială, alocare guvernamentală sau un împrumut bancar pentru următorii 20-25 de ani - acestea sunt soluţiile avansate de administraţia judeţului Constanţa când vine vorba despre realizarea spitalului regional şi a secţiei de pediatrie - neonatologie.
Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, spune că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Sănătăţii şi cu cel al Finanţelor să sprijine înfiinţarea spitalului regional, care reprezintă prioritatea zero a judeţului Constanţa.
 
„Sunt mai multe variante. Căutăm cea mai bună soluţie să găsim fondurile necesare. Din discuţiile cu ministrul Eugen Teodorovici, am înţeles că vom fi sprijiniţi. Eu am solicitat să începem măcar fundaţia şi ulterior să continuăm lucrările. Urmează să decidem care va fi calea. Nu pot să dau termene. Spun doar atât: dacă până la sfârşitul anului nu se ia o hotărâre în ceea ce priveşte spitalul regional, iau în calcul să le propun consilierilor judeţeni să luăm un credit pe un termen de 20-25 de ani şi de a-l face din surse proprii. Este o urgenţă şi nu mai putem aştepta. Sunt convins că împreună cu autorităţile centrale vom identifica, în cel mai scurt timp, soluţiile de finanţare pentru a putea rezolva şi problema supraaglomerării UPU din timpul sezonului estival“, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, într-o declaraţie după şedinţa Consiliului Judeţean.

În ceea ce priveşte discuţiile legate de preluarea unei clădiri a Spitalului CFR şi transformarea acesteia într-o secţie de pediatrie şi neonatologie, şeful CJC spune că aşteaptă în continuare un răspuns de la Ministerul Transporturilor. Dacă şi acest răspuns va întârzia să apară, „a fost identificată o altă clădire din subordinea Direcţiei de Sănătate Publică, undeva în cartierul Palas, şi se vor face demersuri pentru preluarea ei în vederea reabilitării şi transformării în secţia de pediatrie de care Constanţa are nevoie ca de aer“, a mai spus şeful administraţiei judeţene.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Diddy 01 Apr, 2018 16:19 In sfarsit o raza de speranta pe plan local.Daca vrem ceva asa trebuie actionat.