Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suferă de nebăgare în seamă Banias de la PC şi afacerile cu RAEDPP (Galerie foto + Video)

ro

03 Feb, 2012 00:00 2664 Marime text
Banias-Banias.jpgMotto: Mircea Banias - „Politica este o artă a compromisului"

Senatorul Vasile Nistor, secretarul executiv al Partidului Conservator, l-a prezentat ieri pe noul preşedinte interimar al organizaţiei judeţene, Mircea Banias.

Abia plecat din PDL, senatorul Banias a venit la conservatori cu dorinţa de a-şi păstra mandatul de parlamentar, nicidecum de frica dosarului pe care-l are la DNA (spune el). Banias a povestit cum a fost atras înspre PC de colegul său senator Şerban Rădulescu şi că a plecat de la PDL pentru că a constatat prăpastia dintre partid şi populaţie. Chiar s-a lăudat că a semnalat hăul, dar că nu a fost băgat în seamă. A susţinut ideea demisiei lui Emil Boc şi crearea unui Guvern de tehnocraţi, dar nu a fost ascultat. A plecat la PC cu gânduri de mărire şi cu siguranţa că vor câştiga alegerile. Care, cum, nu a spus... Una peste alta, asta reproşează Mircea Banias fostului său partid: că nu a mai fost băgat în seamă. Asta după ce a condus o organizaţie judeţeană fără rezultate remarcabile şi a pierdut multe primării din judeţ. Cu toate acestea, se bate cu pumnul în piept că are experienţă politică şi că se descurcă în campaniile electorale. „Sunt învăţat să muncesc, ştiu să fac campanii electorale, am şi experienţă politică acumulată în vremuri grele", s-a lăudat Banias.

„Socoteala" de pe Tomis 26

Banias-Banias2.jpgZice că şi fratele său, Emil, îl va urma la conservatori, pentru că nu ar fi frumos ca unul să fie în partidul de la putere, iar altul în opoziţie. Parteneriatul cu Radu Mazăre, colegul său de alianţă, nu-l deranjează. Ba din contră. Cu toate acestea, în alt context, zice că nu-i place politica de tabloid, dar neagă faptul că spusele sale ar avea vreo legătură cu primarul Constanţei, aruncând pisica în ograda altuia. De altfel, în ciuda apartenenţei sale democrat-liberale, Banias nu a fost mereu foarte departe de social-democraţi. Aşa cum ZIUA de Constanţa v-a mai informat, cu numai 35 de zile înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, firma familiei Banias a perfectat o tranzacţie imobiliară cu una dintre societăţile subordonate Primăriei şi, în consecinţă, lui Radu Mazăre. Ban Com SRL a fost înfiinţată în 1991. Are sediul pe bulevardul Tomis nr. 26, exact lângă Hotelul Tineretului, fost BTT. De altfel, în spaţiul comercial de 44 mp a funcţionat, ani de-a rândul, un magazin cu haine şi diverse mărunţişuri. Ban Com SRL îi reuneşte pe toţi membrii familiei Banias: Mircea Marius (senatorul), Maria (mama, care deţine şi funcţia de administrator), Emil (tatăl) şi Emil-Sorin (fratele, director tehnic al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA). Registrul Comerţului notează faptul că societatea are un punct de lucru pe bulevardul Tomis nr. 26 (la sediu), care funcţionează în baza contractului de închiriere 4733 din 18 aprilie 2000. Locul aparţinea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa, condusă de tânărul PSD-ist Radu Babuş, subordonat pe linie de partid lui Radu Mazăre - primar şi boss al social-democraţilor locali -, şi fiu al binecunoscutului Constantin Babuş, şi el director în cadrul Primăriei Constanţa. Cu alte cuvinte, firma (pe atunci) democrat-liberalului Banias a funcţionat fiind chiriaş al RAEDPP-ului „roşu". Aşa cum spuneam, cu numai 35 de zile înaintea alegerilor prezidenţiale, Ban Com a încheiat cu RAEDPP contractul de vânzare-cumpărare 2503 din 27 octombrie 2009. Obiectul vânzării a fost spaţiul comercial de pe bulevardul Tomis nr. 26, iar preţul a fost stabilit la 14.700 euro, adică 334 euro/mp.

În acest context, în plin război politic pentru câştigarea locului suprem de la Cotroceni, Banias, cel care se dorea la acea vreme şef peste democrat-liberalii din judeţ, s-a pus pe făcut afaceri cu una dintre instituţiile subordonate lui Mazăre.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii