Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala Nicolae Maraloi din Saraiu a intrat în reparaţii capitale (galerie foto)

ro

08 Aug, 2013 00:00 2274 Marime text
Lucrările de reabilitare sunt în toi la şcoala gimnazială Nicolae Maraloi din Saraiu. Dacă anul trecut clădirea unităţii preşcolare a fost reabilitată termic, în acest moment autoritatea locală condusă de primarul Dorinela Irimia lucrează la renovarea interiorului unităţii de învăţământ. Parchetul era foarte vechi, pereţii mucegăiţi, iar reprezentanţii administraţiei locale depun acum tot efortul pentru a nu-i primi în toamnă pe copii în astfel de condiţii.

Autoritatea locală dă zor cu acest obiectiv astfel încât anul şcolar 2013-2014 să-i găsească pe cei 200 de elevi într-o şcoală nouă. Putem spune că unitatea de învăţământ a intrat în reparaţii capitale. Se înlocuieşte instalaţia electrică pentru ca elevii şi cadrele didactice să nu se mai confrunte cu întreruperi dese de curent, tavanele şi pereţii sunt placaţi cu rigips. De asemenea vor fi montate lambriuri, parchet nou şi uşi din PVC. La ce eforturi depune autoritatea locală, într-o lună instituţia şcolară va ajunge de nerecunoscut, la fel cum s-a întâmplat şi cu centrul localităţii, a cărui amenajare realizată într-un timp foarte scurt este apreciată de oficialităţile din Constanţa.
Potrivit şefei autorităţii locale pentru reabilitarea interiorului instituţiei de învăţământ va fi necesară suma de 100.000 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii