Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:41 25 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna viitoare, Comitetul Tehnico-Economic va da avizul favorabil pentru DALI Cazino Constanţa

ro

05 Mar, 2019 00:00 889 Marime text
Viceprimarul municipiului Constanţa Costin Răsăuţeanu a participat ieri, la sediul Companiei Naţionale de Investiţii, la o şedinţă premergătoare şedinţei CTE (Comitetul Tehnico-Economic) ce vizează reabilitarea Cazinoului din Constanţa.
 
„A fost un dialog favorabil, constructiv şi detaliat despre indicatorii tehnico-economici (adică soluţia tehnică şi devizul general al întregului obiectiv de investiţii) în vederea avizării DALI (Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Investiţii). Săptămâna viitoare se va intra în CTE pentru a lua avizul favorabil. După avizul CTE-MDRAP (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice), se va merge pentru aviz la Ministerul de Finanţe. După Avizul celor de la MF, se va emite HG privind aprobarea actualizării indicatorilor tehnico-economici”, a precizat pentru ZIUA de Constanţa viceprimarul municipiului Constanţa Costin Răsăuţeanu.
 
Vă reamintim că CNI pregăteşte a patra licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Cazinoului, monument arhitectonic inclus pe lista celor mai periclitate monumente de patrimoniu european, după ce alte trei licitaţii au fost contestate şi apoi anulate.
Acesta a fost şi motivul pentru care a fost nevoie de actualizarea documentaţiei în vederea licitaţiei. Până la demararea propriu-zisă a lucrărilor, Primăria Constanţa va sistematiza terenul, va consolida taluzul şi se va ocupa de utilităţi.
 
În luna februarie, în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local Municipal, aleşii locali au aprobat ca municipalitatea să finanţeze cheltuieli pentru serviciile şi lucrările de consolidare şi restaurare a Cazinoului în valoare de 14.574.959,24 de lei fără TVA.
 
Citeşte şi:
 
Şedinţă importantă la sediul Companiei Naţionale de Investiţii. Pregătirea celei de-a patra licitaţii pentru reabilitarea Cazinoului!
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii