Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest vs memoriu RATC - două sindicate, tactici diferite de negociere cu Primăria Constanţa

ro

31 Aug, 2016 00:00 3370 Marime text
 

Unul dintre sindicatele din RATC (Sindicatul Profesional al Transportatorilor şi Activităţilor Conexe) a anunţat că va protesta în data de 2 septembrie, de la ora 12.00, în faţa Primăriei Constanţa. Pe lista de revendicări ale celor 80 de angajaţi se regăsesc creşterile salariale, dar şi rezolvarea problemelor financiare pe care le are regia. Conducerea RATC susţine că salariile au fost majorate în ultimii trei ani şi anunţă că transportul public nu va fi perturbat de protestul salariaţilor.
 
„Sunt anumite regii din ţară care asigură venituri ceva mai mari pentru angajaţi, dar şi noi am făcut eforturi în ultimii trei ani să mărim salariile. Sigur, e dreptul lor să protesteze. Vrem să asigurăm însă publicul călător că în perioada protestului circulaţia autobuzelor RATC nu va fi perturbată“, ne-a declarat directorul general al regiei, Ovidiu Tănase.

Memoriu depus la Primărie

În timp ce unii ameninţă cu proteste, reprezentanţii sindicatului reprezentativ din cadrul RATC (Sindicatul Liber Transport în Comun Constanţa - SLTCC) anunţă că nu vor lua parte la protestele din 2 septembrie, în schimb, informează că au început, la rândul lor, demersurile revendicative din 27 iulie printr-un memoriu adresat primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, prin care solicită:
  • analiza situaţiei economico-financiare a regiei;
  • găsirea de soluţii pentru redresarea RATC prin reeşalonarea datoriilor;
  • aplicarea Legii 92/2007 privind transportul public local;
  • o analiză corectă a societăţilor de transport cu microbuze care operează pe raza municipiului Constanţa, „deoarece, încă de la începuturi, au fost acceptaţi să submineze RATC-ul încălecând, practic, autobuzele regiei pe trasee, oprind unde vor şi când vor şi practicând un preţ de dumping“, se arată în comunicatul remis de  SLTCC Constanţa.
Sindicaliştii îi transmit primarului că, în momentul în care administraţia locală va lua deciziile corespunzătoare privind transportul public, RATC va redeveni o regie performantă şi angajaţii vor putea fi remuneraţi mai bine.

Vă mai amintiţi programul electoral pe transport al primarului?

Candidatul la Primăria Constanţa Decebal Făgădău a prezentat în campania electorală şi un proiect care viza modernizarea transportului public. Vă prezentăm câteva direcţii ale acestui program, care se regăsesc încă pe site-ul de campanie al primarului.
  • Mijloace de transport în comun moderne şi adaptate la nevoile constănţenilor;
  • Mijloace de transport dotate cu sistem de supraveghere video, pentru siguranţa călătorilor;
  • Adaptarea liniilor de transport şi modernizarea staţiilor;
  • Sistem integrat de semafoare inteligente (undă verde) - Mobility City;
  • Aplicaţie software pentru alegerea traseelor, calcularea timpilor de transport şi plata electronică a biletelor;
  • Proiect-pilot pe artere principale - bandă specială pentru transportul public şi maşinile de intervenţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii