Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:21 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mariana Gâju, reprezentantul României în Comitetul Regiunilor Folosirea materialelor tradiţionale româneşti în construcţii, o prioritate

ro

20 Apr, 2015 00:00 939 Marime text
Delegaţia României a fost prezentă la cea de-a 111-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor (CoR), în perioada 16 - 17 aprilie. Judeţul Constanţa se poate mândri cu reprezentanţi de seamă în această comisie.

„În cadrul acestei sesiuni plenare a Comitetului Regiunilor, au fost dezbătute subiecte importante pentru colectivităţile locale din ţara noastră, precum avizul privind planul de investiţii şi fondul european pentru investiţii strategice şi avizul privind o abordare integrată a patrimoniului cultural european, care va prilejui intervenţia lui Mircea Diaconu, membru în Parlamentul European. De asemenea, s-a discutat despre avizul privind oportunităţile de utilizare eficientă a resurselor în sectorul clădirilor, raportor fiind domnul Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita”, a spus primarul comunei Cumpăna.

 Economist Mariana Gâju face parte din Comisia pentru Mediu, Schimbări Climatice şi Energie şi din cea pentru Politică Economică, alături de primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu. „La sesiunea plenară, cele 28 de state membre, precum şi delegaţia României s-au reunit pentru a discuta aprobarea avizului susţinut de domnul preşedinte Borboly, intitulat «Oportunități de utilizare eficientă a resurselor în sectorul clădirilor». S-a pus în discuţie ca în România să se facă toate demersurile necesare pentru păstrarea resurselor naturale tradiţionale româneşti: piatra şi lemnul. Totodată, s-a pus la punct şi o agendă de întâlniri cu preşedintele CoR, domnul Markku Markkula, pentru a discuta despre oportunităţile de finanţare pe exerciţiul financiar european 2014 - 2020“, a afirmat primarul comunei Cumpăna, reprezentat al României în CoR, economist Mariana Gâju.

Ti-a placut articolul?

Comentarii