Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:27 20 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Gabriela Iacobici, alături de enoriaşii din satul Cheia la agapa frăţească prilejuită de hramul bisericii

ro

01 Feb, 2016 00:00 1796 Marime text


Locuitorii satului Cheia, arondat comunei Grădina, au sărbătorit, în urmă cu două zile, hramul Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi“ din localitate. Astfel, ca în fiecare an, în ziua în care sunt prăznuiţi cei trei ierarhi - Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul şi Sfântul Ioan Gură de Aur -, biserica din sat se îmbracă în straie de sărbătoare, pentru ca sătenii să se bucure de sărbătoarea hramului lăcaşului de cult. După slujba oficiată de preotul paroh Florin Cabuz, oamenii s-au aşezat la masa de sărbătoare.
 

„Au fost peste 100 de persoane, preponderent oameni în vârstă. Cum obişnuim an de an, pentru pregătirea mesei, numai cu bucate tradiţionale, din care s-au înfruptat locuitorii comunei, s-au ocupat gospodinele din sat. În ceea ce priveşte cheltuielile, pentru a nu împovăra administraţia locală, locuitorii au pus mână de la mână şi au făcut toate pregătirile necesare“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.

 


Un alt motiv de bucurie pentru locuitorii din Grădina este determinat de faptul că, în acest an, autoritatea publică locală a stabilit câteva obiective menite a utila şi înfrumuseţa comuna.
Astfel, un prim proiect al administraţiei locale vizează construirea a două terenuri de sport cu gazon artificial, unul în comuna Grădina şi altul în satul Cheia. În acelaşi sat se va mai construi şi un centru civic pentru tineri. 
 

Un alt vis al aleşilor locali este construirea unor locuinţe sociale pentru persoanele defavorizate din comună. „Vreau să iniţiez acest proiect şi să îl propun Consiliului Local, şi, dacă totul decurge bine, în acest an vom construi trei-patru locuinţe sociale. Locuitorii comunei merită să beneficieze de o astfel de măsură“, a adăugat Gabriela Iacobici. 

 
Conform gospodarului-şef, viitoarele cămine pentru persoanele defavorizate ar putea avea un dormitor, o baie şi o bucătărie şi ar urma să fie construite în localităţile Grădina şi Cheia.

Ti-a placut articolul?

Comentarii