Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul de la Topalu, Gheorghe Murat, face cinste

ro

13 May, 2013 00:00 2632 Marime text
Primarul comunei Topalu, social-democratul Gheorghe Murat, îşi aniversează astăzi ziua de naştere. Şeful autorităţii locale împlineşte 68 de ani şi se află la al treilea mandat în fruntea comunei.
Din 2002 până în 2004, înainte de a fi ales primar, a fost maistru la SNIF Constanţa, iar înainte, timp de 11 ani, din 1981 până în 1992, a fost preşedinte al CAP-ului din Topalu. Din 1971, timp de doi ani, a urmat Şcoala de Maiştri de la Nazarcea.
Şeful autorităţii locale are ca prim obiectiv valorificarea zonei Capidava. De curând acesta a purtat discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean în privinţa amenajării unui port turistic la Capidava, proiect ce se va derula cu fonduri europene, Consiliul Judeţean urmând să asigure cofinanţarea acestuia.
Să nu uităm că şeful administraţiei locale de la Topalu, Gheorghe Murat, are în lucru şi alte proiecte importante pentru dezvoltarea localităţii Capidava referitoare la reabilitarea cetăţii Capidava, amenajarea unui muzeu şi a unui centru de informare.

Primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat, şi-a propus să sprijine proiectul privind reabilitarea sistemului de irigaţii realizat de proprietarii de terenuri şi patru asociaţii agricole din localitate, proiectului urmând să fie depus spre finanţare cu bani europeni”.
O veste bună pentru comună adusă de primarul social-democrat o reprezintă construirea unui parc cu 80 de turbine eoliene. „Urmează să eliberăm constructorului certificatul de urbanism”, afirma de curând primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat. Beneficiile aduse comunităţii prin construirea parcului eolian sunt numeroase. Vorbim în acest sens de venituri suplimentare la bugetul localităţii, de sprijin financiar în privinţa iluminatului public şi, de asemenea, de finanţarea prin sponsorizări a unor acţiuni culturale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii