Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planuri mari şi pregătiri de primăvară Iepuraşul de Paşte a ajuns şi în comuna constănţeană Grădina

ro

09 Apr, 2014 00:00 2583 Marime text
Comuna Grãdina se pregãtește intens pentru Paști. Primarul Gabriela Iacobici a angrenat toate forțele din localitate pentru curãțenia de primãvarã. „Vopsim bãncuțele, facem toaletarea și igienizarea copacilor și a întregii localitãți. La acțiune participã toți beneficiarii ajutorului social, dar pentru cã sunt foarte puțini, mai avem și patru zilieri plãtiți de Primãrie“, a spus gospodarul-șef al comunei, Gabriela Iacobici. Ieri, aleșii locali alãturi de cadrele didactice ale școlii au împãrțit cadourile de la Iepuraș pentru elevii din toatã comuna.

„Sunt 140 de elevi care învațã în școlile din comunã, dar mai avem și 20 de elevi care studiazã la liceul din Mihail Kogãlniceanu. Astfel, în total, 160 de copii se vor bucura de darurile pe care le oferim și în acest an de Paști“, a declarat primarul localitãții. Nu doar cei tineri sunt în atenția administrației publice locale în aceastã perioadã, ci și bãtrânii. „Pentru bãtrânii și pensionarii cu venituri mici, firma Cez, care deține parcul eolian de pe raza comunei noastre, a oferit și în acest an un cadou în valoare totalã de 30.000 de lei, prin care vine în sprijinul al 400 de familii defavorizate din comunã. Astfel, ele vor primi câte patru kilograme de ulei, orez, fãinã, zahãr, doi cozonaci, douã kilograme de portocale, dar și o felicitare din partea noastrã și a firmei“, a mai spus alesul comunei Grãdina.

Primarul Gabriela Iacobici a vorbit și despre celelalte proiecte pe care le are în plan și în derulare. „Avem un proiect de suflet, de construire a unui centru de zi pentru copii defavorizați, ce treneazã încã din 2010. Cum guvernele care s-au perindat pânã acum nu l-au luat în seamã, abia acum putem spune cu certitudine cã va fi aprobat. În cel mult douã sãptãmâni, semnãm contractul de finanțare pentru centrul de zi. Zilele trecute am depus ultimele documente pentru acest proiect“, a adãugat liderul administrației publice locale. „Valoarea investiției este de 400.000 de lei, plus TVA, banii urmând sã fie utilizați pentru dotarea și echiparea corespunzãtoare a centrului, dar și pentru plata salariilor angajaților. Instituția va funcționa în sediul fostei Case a Agronomului. Aici, copiii vor mânca o masã caldã, se vor juca și își vor efectua temele pentru școalã“, a adãugat primarul Gabriela Iacobici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii