Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pentru mine, a fost o adevărată răsplată“ 11 cupluri de aur din comuna Peştera, premiate de primarul Valentin Vrabie

ro

25 Mar, 2015 00:00 2829 Marime text
Majoratul, căsătoria, nunta de argint sau cea de aur sunt evenimente cu o încărcătură emoţională aparte. Iar pentru că toate aceste momente merită să fie sărbătorite aşa cum se cuvine, ca, peste ani, amintirea lor să rămână una de nepreţuit, primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a instituit un obicei aparte.

Dacă săptămâna trecută au fost premiaţi cei peste 40 de tineri din toată comuna care au ajuns la vârsta majoratului, totodată fiind răsplătite şi cuplurile care au rezistat peste 25 de ani, ieri, Valentin Vrabie a felicitat cuplurile de aur. „Pentru mine, mulţi dintre aceşti oameni minunaţi mi-au fost ca nişte părinţi. Alături de unii dintre ei am lucrat încă de pe vremea când eram copil, iar ei au avut grijă de mine. Astăzi mă bucur că îmi revine onorabila misiune de a mă întoarce cu recunoştinţă către aceşti oameni, cărora le port tot respectul şi cărora le-am făcut bucuria de a le arăta că nu i-am uitat şi că nu îi vom neglija niciodată, pentru că ei sunt cei care au contribuit la fundaţia acestei comunităţi“, a declarat, cu emoţie, primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa.

Oamenii de aur ai comunei Peştera

Amintim că iniţiativa de a premia locuitorii comunei Peştera în momentele speciale din viaţa lor i-a aparţinut chiar gospodarului-şef, care a transpus această idee într-un proiect de hotărâre, aprobat de Consiliul Local în anul 2010. Astfel, cuplurile care au sărbătorit alături de Primăria Peştera celebrarea nunţii de aur au fost premiate cu 1.000 de lei. Ieri, primarul şi viceprimarul din Peştera au ciocnit cu sărbătoriţii câte un pahar cu şampanie, iar cele care au fost mirese acum o jumătate de veac au primit flori din partea şefului autorităţii locale. 11 cupluri care şi-au serbat 50 de ani de căsnicie au fost răsplătite pentru consecvenţă şi dragoste cu premii, diplome şi urări de bine din partea primarului Valentin Vrabie.

„Am văzut pe chipurile lor un zâmbet cald şi o sclipire aparte în priviri, care, pentru mine, au fost o adevărată răsplată. De la fiecare dintre aceşti oameni avem câte ceva de învăţat, avem poveţe de ascultat şi sfaturi de primit. Le-am urat acestor oameni de aur, pe care îi percep şi îi respect ca pe părinţii mei, să ajungem să ne întâlnim cu toţii şi atunci când vor aniversa un veac de existenţă, la fel cum am avut ocazia să o fac în urmă cu doi ani, când am premiat persoane care au ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani“, a conchis şeful administraţiei publice locale de la Peştera, Valentin Vrabie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii