Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Feeria de lumini“, în instanţă Valentin Vrabie, dat în judecată de Primăria pe care a condus-o două mandate. La cât se ridică prejudiciul. Ce spun părţile implicate

ro

07 Mar, 2018 00:00 10979 Marime text
Primăria Peştera prin primar a înregistrat, pe 5 martie a.c., pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, dosarul 1366/118/2018, având ca obiect „pretenţii“. Reclamanţi în dosar sunt comuna Peştera şi primarul comunei Peştera, iar pârât - Valentin Vrabie, fost primar al localităţii, actualmente edil-şef al oraşului Medgidia.
Recent, şeful administraţiei locale a comunei Peştera a dat o dispoziţie de primar prin care i se impută sumele din decizia Curţii de Conturi fostului primar al comunei, Valentin Vrabie. Dispoziţia a fost atacată în luna ianuarie a acestui an de Vrabie, care spune că el a lăsat 2 milioane de euro în vistieria comunei, dar la mijloc ar fi rea-voinţă din partea mai tânărului său coleg Petre, care nu ar fi dorit să achite contravaloarea luminiţelor de Crăciun comandate în anul 2015.
 

Curtea de Conturi a României a ajuns la Peştera!

 
Originea acestui dosar pleacă de la un control al Curţii de Conturi efectuat la nivelul administraţiei locale Peştera în luna august a anului 2017, ne-a declarat primarul comunei Peştera, Marius Liviu Petre. Acesta spune că, în 2016, Camera de Conturi Constanţa a efectuat un audit la nivelul administraţiei locale, care nu a relevat probleme, însă, în 2017, au venit în control inspectorii Curţii de Conturi a României, care au vrut să se lămurească în legătură cu un contract din 2015 încheiat de fostul primar Valentin Vrabie cu societatea buzoiană RC Energo Install. Firma respectivă a furnizat în acel an ornamentele şi instalaţiile luminoase pentru sărbătoarea Pomului de Iarnă de la Peştera. Contractul a avut o valoare de peste 400.000 de lei.
 
„După control, Curtea de Conturi a emis o decizie prin care ne solicita să imputăm ordonatorului de credite care a semnat contractul întreaga valoare a acestuia. Ulterior, noi am atacat decizia, iar Curtea a revenit şi ne-a solicitat să recuperăm doar penalităţile, în valoare de 82.000 de lei. Contractul era scadent în decembrie 2015, asta a constatat Curtea de Conturi, nu noi. Nu puteau fi încheiate contracte multianuale. Noi urmăm o procedură de recuperare a prejudiciului şi, în paralel, am achitat şi valoarea contractului către firma din Buzău. Mai sunt aproximativ 70.000 de lei de plată din debitul iniţial, sumă care va fi plătită săptămâna aceasta“, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, Marius Liviu Petre.
Menţionăm că penalităţile au fost calculate de experţi şi acceptate de magistraţi ca urmare a unui proces intentat Primăriei Peştera de RC Energo Install.
 

Vrabie spune că nu va plăti nimic

 
La rândul său, Valentin Vrabie afirmă că el nu mai este primar la Peştera din martie 2016, iar la mijloc ar fi rea-voinţă din partea actualului primar, cu toate că ar fi existat bani pentru plata contractului, dar nu s-a vrut. „Eu am semnat contractul în 2015, am plătit o parte din el, contractul era scadent în decembrie 2016, eu am plecat din martie (n.r. 2016) de la Primărie. Nu e treaba mea. Eu cred că a făcut-o intenţionat. Eu am atacat şi dispoziţia de primar, şi decizia Curţii de Conturi. Pot să vă spun că în 2016 am lăsat în conturile Primăriei Peştera 8,7 milioane de lei, aproximativ 2 milioane de euro. Nu ştiu ce au făcut cu acest excedent bugetar şi de ce nu au plătit contractul. Chiar dacă situaţia ar fi fost cum o prezintă acum primarul, ar fi trebui să plătească contractul şi apoi să se întoarcă împotriva celor pe care îi consideră vinovaţi“, a precizat Valentin Vrabie, care spune că „el nu va plăti nimic, iar cel care trebuie să plătească penalităţile este actualul primar de la Peştera“.

Sursa foto: Facebook.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cici 09 Mar, 2018 11:13 Energo Install din Buzau desigur ... mama ce de contracte banoase cu primarii din toata tara au astia ! Masonii din nou pe val cu afacerile in Romania ! Ba o recomandare, ba o relatie, ba partidul , ba o ruda ... banu sa iasa!