Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:50 21 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces deschis de Primarul Comunei Peștera lui Valentin Vrabie. Care a fost decizia instanței

ro

27 Apr, 2022 00:00 947 Marime text
  • În speță, este vorba despre dosarul 593/118/2019, înregistrat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța la data de 31 ianuarie 2019, în materia Litigii de muncă, având ca obiect o „acțiune în răspundere patrimonială“.
  • Secția I Civilă a instanței a hotărât să respingă acțiunea în răspundere patrimonială promovată de Comuna Peștera și Primarul Comunei Peștera față de Valentin Vrabie.
  • „Nu am de adăugat ceva în plus față de decizia instanței, pe care o respect. Este o acțiune deschisă de fostul primar, care, pentru mine, a fost o dezamăgire“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Valentin Vrabie, în prezent primarul orașului Medgidia.
 
Tribunalul Constanța s-a pronunțat în dosarul deschis în 2019 de Comuna Peștera și Primarul Comunei Peștera lui Valentin Vrabie, fostul edil al localității.
 
Secția I Civilă a instanței a hotărât să respingă acțiunea în răspundere patrimonială promovată de Comuna Peștera și Primarul Comunei Peștera față de Valentin Vrabie.
 
Contactat telefonic, Valentin Vrabie, în prezent, primarul orașului Medigidia, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că nu are nimic de adăugat față de decizia instanței și că „lucrurile vor merge pe calea dreaptă“.
 
„Nu am de adăugat ceva în plus față de decizia instanței, pe care o respect. Este o acțiune deschisă de fostul primar, care, pentru mine, a fost o dezamăgire“, a declarat Valentin Vrabie.
 
În speță, este vorba despre dosarul 593/118/2019, înregistrat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța la data de 31 ianuarie 2019, în materia Litigii de muncă, având ca obiect o „acțiune în răspundere patrimonială“.
 
Părți în cauză sunt Comuna Peștera, Primarul Comunei Peștera și, respectiv, Primarul Comunei Peștera, prin curator Șerban Eugenia – în calitate de reclamanți și, respectiv, Valentin Vrabie, în calitate de pârât.
 
Din minuta hotărârii
 
Se arată în minuta hotărârii pronunțate ieri, 26 aprilie 2022, că instanța „admite excepția lipsei calității procesuale active a Primarului Comunei Peștera, invocată de pârât, prin întâmpinare“.

 
Astfel, instanța „respinge cererea formulată de Primarul Comunei Peştera, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă“.
 
Mai departe, Tribunalul „respinge prescripţia dreptului material la acţiune, invocată de pârât, ca nefondată“.
 
În final, Secția I Civilă „respinge cererea formulată de reclamanta Comuna Peştera prin Primar, în contradictoriu cu pârâtul Vrabie Valentin, ca nefondată“.
 
În plus, instanța „obligă reclamanta la plata către pârât a cheltuielilor de judecată în cuantum de 600 lei reprezentând onorariu curator. Instanţa ia act de manifestarea de voinţă a pârâtului în sensul că solicită acordarea pe cale separată a cheltuielilor de judecată constând în onorariu avocat“.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în apel, în termen de zece zile de la comunicare.
 
Decizia a fost pronunțată ieri, 26 aprilie 2022, după ce instnața a amânat de mai multe ori pronunțarea unei decizii.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Final de proces, la Medgidia!
Judecătorii au stabilit ziua pronunțării în dosarul în care primarul Valentin Vrabie este acuzat de fals intelectual


 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii