Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă parcare va fi amenajată în Tomis III. Terenul fusese cedat cu titlu de folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului (document)

ro

17 Apr, 2019 00:00 2954 Marime text
Primăria Constanţa va amenaja prin intermediul Confort Urban o nouă parcare în cartierul Tomis III, pe o suprafaţă de 1.000 de mp. În acest sens, primarul Decebal Făgădău a iniţiat un proiect de hotărâre de CLM pentru modificarea HCL nr. 414/2001 privind atribuirea în folosinţă gratuită, pe perioada existenţei construcţiei Arhiepiscopiei Tomisului, a terenului în suprafaţă de 1.500,00 mp situat în Constanţa, zona Tomis III, aleea Voinicului, în vederea edificării unui Iăcaş de cult.
 
Astfel, în baza expunerii de motive a primarului Decebal Făgădău nr.75870/11.04.2019 şi a rapoartelor Comisiei de specialitate nr.2 de dezvoltare urbanistică, respectiv al Comisiei de specialitate nr.5 juridică, în şedinţa ordinară a CLM din luna aprilie, aleşii locali municipali vor avea de aprobat modificarea art. 1 din HCL nr. 414/26.11.2001, în sensul că se atribuie în folosinţă gratuită, pe perioada construcţiei, Arhiepiscopiei Tomisului, terenul în suprafaţă de 505 mp din totalul de 1500,00 mp, situat în Constanţa, zona Tomis III - aleea Voinicului, în vederea edificării unui lăcaş de cult, conform proiectului de hotărâre, care poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a precizat că terenul care aparţine parohiei cu hramurile „Pogorârea Sf. Duh” şi „Sf. Alexandru” este utilizat şi în prezent de locuitorii din zonă tot ca parcare. Tănasescu a precizat că din cauza probelor din pânza freatică a solului din zonă nu s-a putut construi un lăcaş de cult mai mare.
Consilierul local municipal PNL Costin Avătafului, membru al Comisiei juridice a CLM, a precizat la rândul său că municipalitatea intenţionează să amenajeze o parcare în acea zonă prin intermediul Confort Urban, acesta fiind motivul pentru care se modifică HCL nr. 414/2001.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii