Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzică, dans şi voie bună, de 1 Mai Serbarea câmpenească tradiţională de la Cumpăna a adunat sute de persoane (galerie foto)

ro

02 May, 2018 00:00 2681 Marime text
Cu mic, cu mare, locutorii comunei Cumpăna au petrecut ieri, de 1 Mai, cu dansuri, voie bună, în cadrul unei serbări câmpeneşti organizate an de an de autoritatea publică locală, în frunte cu primarul Mariana Gâju.
 
Consiliul Local Cumpăna a invitat locutorii comunei la o serbare câmpenească, chiar de 1 Mai, în ziua de celebrare a muncii, o sărbătoare europeană recunoscută de majoritatea popoarelor. Aşadar, ieri, pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră, artiştii comunei i-au încântat pe cei prezenţi cu muzică, dansuri şi voie bună. Startul distracţiei a fost dat chiar de primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, care a ţinut să mulţumească copiilor ce au pregătit şi prezentat un frumos program artistic.
 
„Bine aţi revenit aici, pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră, unde sunteţi întâmpinaţi de elevii Liceului «Nicolae Dumitrescu» din Cumpăna, cei mai buni artişti ai noştri. Îi avem invitaţi şi pe copii de la Centrul de Educaţie Incluzivă «Delfinul», care sunt speciali. Nu avem o serbare fastuoasă. Pe sufletul nostru o facem noi, cei prezenţi aici. Fiecare cu ce am adus de acasă. Dar mai importantă este credinţa pe care am adus-o în suflete, credinţa că ceea ce facem este bine. Profesionalismul celor care îi pregătesc pe micii artişti şi sportivi se regăseşte în ceea ce demonstrează copiii. Ori pe scenă, ori aici, pe câmpul de la Cumpăna, pe marginea Canalului Dunăre - Marea Neagră, pe care ne străduim să-l păstrăm verde şi ne luptăm cu cei care aruncă peste tot gunoaiele. Pentru copii trebuie să păstrăm malul curat, pentru ei avem obligaţia să îngrijim salcâmii plantaţi acum două săptămâni. Pentru ca, peste ani, aceşti copii să poată spune: «Mă duc acasă, la Cumpăna mea dragă, de 1 Mai». Copii, voi demonstraţi ce talentaţi sunteţi, iar noi, Consiliul Local şi Primăria Cumpăna, vă suntem alături!“, le-a spus celor prezenţi primarul ec. Mariana Gâju.
 
Pe scena amplasată în aer liber au urcat artiştii comunei Cumpăna: membrii ansamblurilor folclorice „Muguraşii Cumpenei“ şi „Boboceii Cumpenei“, ai ansamblului de dansuri turceşti „Kardelen“, ai grupului „Folktrotter“. Acestora li s-au alăturat soliştii vocali Ştefania Luzinschi, Elena Iordan, Cătălin Câmpanu, Mihai Crap, Sebastian Chelbea. Pe scenă au mai evoluat elevele Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu“, ale şcolii de dans sportiv „Laura Dance Studio“ şi de la gimnastică ritmică. De asemenea, cei prezenţi s-au delectat cu muzică populară şi de petrecere. Astfel, pentru ei au mai evoluat formaţia Amigo, Iulian Tănase, Marian Bordea, Costel Mandache, Anton Şuteu, Sandu Gubei, precum şi soliştii Lucian Costea, Niţu Jan, Mihai Teodor, Adriana Ivanciu, Walter Ghicolescu, Ionela Maricaş, Virginia Ciorogaru, Vivi Petcu, Atanase Nicu, Maria Panov, Liliana Giba, Amet Elvis. Muzica de petrecere, grătarele cu mititei şi voia bună s-au menţinut pe durata întregii zile, până târziu în noapte.
 
Autoritatea publică locală s-a gândit şi la copiii mici, cărora le-a pus la dispoziţie două tobogane gonflabile şi mai multe trambuline, unde s-au distrat din plin.
 
1 Mai este o sărbătoare a muncii, o sărbătoare europeană recunoscută de majoritatea popoarelor. Este o sărbătoare a celor ce muncesc şi aici se includ toţi cei care consideră că fac acest lucru.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii