Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:40 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea constănţeană acordă susţinere financiară handbalului

ro

01 Sep, 2015 00:00 848 Marime text
Pentru performanţa promisă sau pentru a identifica tinere talente în handbal, atât HC Dobrogea Sud, cât şi HC Farul au primit un sprijin financiar din partea municipalităţii.

Majoritatea consilierilor locali au aprobat două proiecte de hotărâre iniţiate de viceprimarul Decebal Făgădău, care, în baza prevederilor Legii nr. 69/2015, a alocat finanţarea celor două noi cluburi de handbal înfiinţate pe plan local.

Pentru anul competiţional 2015-2016, Clubului Sportiv Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa i s-a alocat un buget de două milioane de lei pentru activităţile sportive pe care urmează să le desfăşoare. Un milion de lei îi revine pentru anul 2015, iar diferenţa va fi alocată anul viitor.

Celeilalte structuri sportive - Asociaţia Club Sportiv Handbal Club Farul Constanţa - i s-a aprobat alocarea din bugetul local a sumei de 1,6 milioane de lei pentru anul competiţional 2015 - 2016. În acest an, a primit prima tranşă, în valoare de 778.500 de lei, iar diferenţa de 821.500 de lei îi va fi dată anul viitor.

„Nu vrem să ne transformăm în arbitri sau în judecători, dar nici în obturatori de viitor. De aceea finanţăm ambele cluburi. HC Dobrogea Sud a prezentat un proiect ambiţios şi a reuşit să atragă şi sponsorizări, Primăria Constanţa doar completând bugetul clubului. Celălalt va fi finanţat pentru că se axează pe descoperirea şi motivarea tinerilor să facă handbal“, a afirmat primarul interimar al Constanţei. Totodată, Făgădău nu s-a sfiit să spună că îşi doreşte transparenţă totală în folosirea banilor alocaţi din bugetul local al municipalităţii. „Toate elementele de cont să fie publice, pot fi puse eventual pe site-ul Primăriei Constanţa“, a sugerat Decebal Făgădău.

În paralel, acesta a subliniat că nici Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ şi nici CSS1 nu vor fi date uitării, ci vor fi ajutate financiar de municipalitate.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii