Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:03 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marin Ţopai, despre descentralizarea AJPIS „Aşteptăm să iasă proiectul final, varianta bună a acestuia”

ro

31 Oct, 2013 00:00 3083 Marime text
Potrivit proiectului de descentralizare, iniţiat de vice-premierul Liviu Dragnea, Ministerul Muncii pierde din subordinea sa agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, care se reorganizează ca servicii publice de interes judeţean în subordinea consiliilor judeţene.

Am luat legătura cu directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa (AJPIS), Marin Ţopai, pentru a afla cum vede el intenţia Guvernului de a descentraliza agenţiile judeţene pentru plăţi şi servicii din întreaga ţară.
„Este un proiect decomandată, am văzut că sunt şi unele greşeli de redactare, aşteptăm să iasă proiectul final, varianta bună a acestuia. Acum nu putem să ne pronunţăm pe această chestiune”, a declarat Marin Ţopai, directorul AJPIS. Marin Ţopai a dat de înţeles că guvernanţii nu au o misiune uşoară în ceea ce priveşte agenţiile judeţene pentru plăţi şi servicii. „Este o instituţie destul de delicată, cu multe probleme, bănuiesc că mai marii noştri vor avea grijă de această chestiune, astfel încât descentralizarea să fie făcută în beneficiul cetăţeanului şi a problemelor sociale”, a afirmat directorul AJPIS. Întrebat dacă consiliile judeţene sunt în măsură să preia activitatea AJPIS-urilor, şeful de la Constanţa a răspuns: „Cu siguranţă vor fi pregătite”.
 
O primă formă de proiect a fost retrasă de pe site-ul Ministerului Muncii
 

Directorul Marin Ţopai a precizat că îşi va exprima un punct de vedere cu privire la descentralizarea AJPIS, atunci când va primi forma finală a acestui proiect. „Este prematur să ne pronunţăm acum. Vorbim de un proiect, care se află în dezbatere, urmând ca el să îmbrace forma finală în viitorul foarte apropiat”, a menţionat şeful AJPIS Constanţa. „Aşteptăm forma finală şi atunci ne vom conforma”, a mai spus acesta. Potrivit directorului AJPIS, proiectul privind descentralizarea agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială s-a aflat marţi, timp de o zi, pe site-ul Ministerului Muncii. „Ieri (n.r. marţi) a apărut şi l-au scos la o zi distanţă. Probabil că lucrează în continuare la el”, a mărturisit şeful AJPIS.

Ti-a placut articolul?

Comentarii