Locuințe „nZEB Plus”, la Medigida. Documentația, depusă la APM Constanța
Locuințe „nZEB Plus”, la Medigida. Documentația, depusă la APM Constanța
17 Jan, 2023 00:00
17 Jan, 2023 00:00
17 Jan, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
1672
Marime text
- Conform HCL 104 din 2022, aprobat de CL Medgidia, investiția are valoarea maximă eligibilă a proiectului în sumă de 19.409.684,29 lei, fără TVA
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de Primăria municipiului Medgidia.
Este vorba de construirea de locuințe „nZEB Plus” pentru tineri, în Medgidia, propus a fi amplasat în judeţul Constanţa, Medgidia, str. Ion Creangă nr. 42+42A.
Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mun. Constanta, str. Unirii nr. 23 şi la sediu: municipiul Medgidia, str. Decebal nr. 35, în zilele de luni-vineri, între orele 9,00 – 13,00.
Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.
Conform HCL 104 din 2022, aprobat de CL Medgidia, investiția are valoarea maximă eligibilă a proiectului în sumă de 19.409.684,29 lei, fără TVA.
nZEB este un concept devenit obligatoriu în construcții - clădiri cu consum de Energie aproape Zero, altfel spus clădiri cu performanță energetică foarte ridicată. Performanța energetică este definită ca fiind „cantitatea de energie necesară pentru a satisface necesarul de energie corespunzător unei utilizări tipice a clădirii, care include, între altele, energia utilizată pentru încălzire, răcire, ventilație, apă caldă și iluminat”.
Pentru clădirile cu necesar foarte redus de energie, cât mai aproape de zero, energia provine într-o măsură cât mai mare din surse regenerabile de energie, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la faţa locului sau în apropiere. Necesarul de energie din surse convenţionale este in cazul nZEB aproape egal cu zero sau este foarte scăzut şi este acoperit, în cea mai mare măsură, cu energie din surse regenerabile.
Potrivit Legii nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, republicată:
- clădirile noi, pentru care recepţia la terminarea lucrărilor se efectuează începând cu 31 decembrie 2020, vor fi clădiri al căror consum de energie din surse convenţionale este aproape egal cu zero;
- clădirile noi din proprietatea/administrarea autorităţilor administraţiei publice care urmează să fie recepţionate după 31 decembrie 2018 vor fi clădiri al căror consum de energie din surse convenţionale este aproape egal cu zero.
Directiva 2010/31/UE performanța energetică a clădirilor a prevăzut că statele membre se vor asigura că după 31 decembrie 2018, clădirile noi ocupate și deținute de autoritățile publice sunt clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero. Directiva formulează în Art. 9 condiţii de implementare a clădirilor de tip NZEB; definirea acestui tip de clădire trebuie să includă şi particularităţi locale obiective (parametrii climatici). Clădirea este caracterizată de performanţa energetică foarte ridicată iar parametrul de referinţă îl reprezintă indicatorul de energie primară determinată prin calcul.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Lucrări suplimentare la creșa ce se construiește în Medgidia. Care este valoarea investiției
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii