Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interese imobiliare, la limita plajei. PUZ-ul prin care se propune construcția unei clădiri cu 6 etaje pe faleza din Constanța, intră la vot în ședința de CLM (documente)

ro

27 Apr, 2020 00:00 5092 Marime text

Pe ordinea de zi a Consiliului Local de săptămâna viitoare a fost repus PUZ-ul, inițiat de primarul Decebal Făgădau, prin care se propune construcția unui bloc cu 6 etaje pe faleza din Constanța.

Este vorba despre PUZ-ul delimitat de strada Prelungirea Bucovinei (la nord), plaja Mării Negre (Apele Române - la est), strada Mihai Eminescu (la vest), proprietăți private (la sud), conform avizului de inițiere nr. 43288/11.04.2018.
Adresa imobilului care a generat Planul Urbanistic este situat pe strada Prelungirea Bucovinei nr. 1 G, iar inițiator este Constantin Chimișliu. „Obiectivul PUZ constă în definirea reglementărilor urbanistice în teritoriul studiat și organizarea unui sistem de circulații auto în vederea construirii“, se arată în argumentarea PUZ-ului.
Dezbaterea publică în legătură cu acest PUZ  s-a desfășurat  în perioada 04.12.2019-29.12.2019.

Ce a transmis APM Constanța


Reamintim că anul trecut, în aprilie, Chimișliu Constantin a depus proiectul la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, solicitând
avizul de mediu. Ulterior, APM Constanța a anunțat că elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru strada Prelungirea Bucovinei FN lot 1 nu necesită evaluarea de mediu, urmând să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu. Zona studiată are o suprafață de 32.670 mp, iar zona care a generat PUZ - 700 mp. Pentru imobilul care a generat PUZ, se propune realizarea unei investiții într-o clădire cu funcțiune mixtă - comerț, alimentație publică, servicii, administrație, locuire(subsol tehnic și garaje, demisol tehnic, parter comercial, 3 etaje servicii, 2 etaje locuire), 2S+D+P+5+6R.
Se propune suprareglementarea zonei funcționale mixte ZRCM1, transformată în UTR ZM1a- zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire izolat și regim de înălțime mediu și mare, ZM1b - zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire continuu și discontinuu și regim de înălțime mediu și mic; ZM1c- zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire continuu și discontinuu și regim de înălțime mic, cu următoarele elemente de reglementare:


ZM1a-zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire izolat și regim de înălțime mediu și mare: POT max=75%, CUT max= 3.5, Hmax = jumătate din distanța dintre clădirile nou constituite și clădirile de pe frontul opus, dar nu mai mult de 25 metri; posibilitatea dispunerii pe aliniament în condițiile respectării Hmax; retrageri laterale de minimum 3 metri. ZM1b - zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire discontinuu și izolat și regim de înălțime mediu și mic: POT max=45%, CUT max= 2, Hmax =18 metri; retrageri de aliniament – 3 metri retrageri laterale de minimum - 5 metri, retrageri posterioare de minimum 7 metri. ZM1c - zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire discontinuu și izolat și regim de înălțime mic: POT max=35%; CUT max = 1.5 metri; Hmax = 15 metri; retrageri de aliniament – 4 metri; retrageri laterale de minimum – 5 metri; retrageri posterioare de minimum - 7 metri.


 
Citește și:

Dezbatere publică organizată de Primăria Constanța privind investiția imobiliară a lui Constantin Chimișliu din Prelungirea Bucovinei (document)




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii