Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică organizată de Primăria Constanța privind investiția imobiliară a lui Constantin Chimișliu din Prelungirea Bucovinei (document)

ro

06 Dec, 2019 00:00 4509 Marime text

Primăria Municipiului Constanța anunță consultarea asupra propunerilor preliminare privind PUZ-ul delimitat de strada Prelungirea Bucovinei (la nord), plaja Mării Negre (Apele Române - la est), strada Mihai Eminescu (la vest), proprietăți private (la sud), conform avizului de inițiere nr. 43288/11.04.2018.


Adresa imobilului care a generat Planul Urbanistic este situat pe strada Prelungirea Bucovinei nr. 1 G, iar inițiator este Constantin Chimișliu. „Obiectivul PUZ constă în definirea reglementărilor urbanistice în teritoriul studiat și organizarea unui sistem de circulații auto în vederea construirii“, se arată în argumentarea PUZ-ului.


Publicul este invitat să transmită observații asupra documentațiilor disponibile la sediul Primăriei Municipiului Constanța, serviciul strategii și planificare urbană, în perioada 04.12.2019-29.12.2019.


Serviciul Strategii și Planificare Urbană va colecta și va transmite elaboratorului/inițiatorului eventualele opinii/observații formulate. La rândul său, inițiatorul/elaboratorul va argumenta (ne)preluarea opiniilor, observațiilor formulate. Răspunsul la observațiile transmisei va fi comunicat de către Primăria Municipiului Constanța pe data de 09.01.2020. Publicul este invitat să participe la dezbaterea publică organizată la sediul Primăriei Municipiului Constanța, în data de 18.12.2019, între orele 10:00-11:00.
 

Ce a transmis APM Constanța


Reamintim că anul trecut, în aprilie, Chimișliu Constantin a depus proiectul la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, solicitând
avizul de mediu. Ulterior, APM Constanța a anunțat că elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru strada Prelungirea Bucovinei FN lot 1 nu necesită evaluarea de mediu, urmând să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu. Zona studiată are o suprafață de 32.670 mp, iar zona care a generat PUZ - 700 mp. Pentru imobilul care a generat PUZ, se propune realizarea unei investiții într-o clădire cu funcțiune mixtă - comerț, alimentație publică, servicii, administrație, locuire(subsol tehnic și garaje, demisol tehnic, parter comercial, 3 etaje servicii, 2 etaje locuire), 2S+D+P+5+6R.


Se propune suprareglementarea zonei funcționale mixte ZRCM1, transformată în UTR ZM1a- zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire izolat și regim de înălțime mediu și mare, ZM1b - zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire continuu și discontinuu și regim de înălțime mediu și mic; ZM1c- zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire continuu și discontinuu și regim de înălțime mic, cu următoarele elemente de reglementare:


ZM1a-zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire izolat și regim de înălțime mediu și mare: POT max=75%, CUT max= 3.5, Hmax = jumătate din distanța dintre clădirile nou constituite și clădirile de pe frontul opus, dar nu mai mult de 25 metri; posibilitatea dispunerii pe aliniament în condițiile respectării Hmax; retrageri laterale de minimum 3 metri. ZM1b - zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire discontinuu și izolat și regim de înălțime mediu și mic: POT max=45%, CUT max= 2, Hmax =18 metri; retrageri de aliniament – 3 metri retrageri laterale de minimum - 5 metri, retrageri posterioare de minimum 7 metri. ZM1c - zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire discontinuu și izolat și regim de înălțime mic: POT max=35%; CUT max = 1.5 metri; Hmax = 15 metri; retrageri de aliniament – 4 metri; retrageri laterale de minimum – 5 metri; retrageri posterioare de minimum - 7 metri.


Citește și:

Seaside Invest a solicitat acord de consultare publică a PUZ-ului pentru zona situată vizavi de centrul comercial VIVO (document)

Blocuri de nouă etaje în Palazu Mare, zona complexului comercial TOM. S-a solicitat avizul arhitectului-şef (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii