Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Început de an şcolar cu noutăţi pentru elevi La Grădina a fost inaugurat cel mai nou teren de sport, cu gazon artificial (galerie foto)

ro

17 Sep, 2014 00:00 3199 Marime text


Despre şefa administraţiei locale de la Grădina se poate spune, fără doar şi poate, că este un om de cuvânt.


În urmă cu câteva săptămâni, primarul Gabriela Iacobici anunţa începerea construcţiei unui modern teren de sport pentru Şcoala Gimnazială nr. 1 din localitate. Ea promitea, atunci, că lucrarea va fi inaugurată chiar pe 15 septembrie, când elevii aveau să se întoarcă înapoi la şcoală. „A fost o dorinţă mai veche a noastră, de aceea am alocat suma de 250.000 de lei pentru realizarea terenului de sport cu gazon artificial“, a precizat liderul administraţiei locale de la Grădina. Zis şi făcut! După câteva săptămâni de lucru, terenul a fost gata, astfel că cei mici au fost aşteptaţi, luni, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar chiar în incinta noului teren de sport. Aşa cum a spus în nenumărate ocazii, cei mai mici dintre locuitorii comunei sunt o prioritate permanentă pentru aleşii locali. „Pentru că avem deja o frumoasă şi modernă grădiniţă, ne-am dorit de mult să avem şi un teren de sport pe măsură“, a mai spus primarul, cu ocazia deschiderii anului şcolar 2014 - 2015. „Cei mici au fost vizibil încântaţi de darul primit, dar şi bunicii şi părinţii care i-au însoţit şi chiar şi profesori. Aproximativ 150 de elevi vor beneficia de noile investiţii“, a declarat şefa autorităţii locale de la Grădina.
Deşi elevii au păşit cu dreptul în şcoală, şi aici problema lipsei manualelor este prezentă. „La sfârşit de an şcolar, celor care acum sunt clasa I le-am făcut cadou câte o carte «Să învăţăm cu moş arici!», aşadar, cei mici vor avea, o perioadă, de pe ce să studieze, până la remedierea situaţiei“, a precizat primarul Gabriela Iacobici.
În altă ordine de idei, şefa administraţiei locale de la Grădina ne-a mărturisit că este bucuroasă că există sponsori cu suflet mare care s-au oferit să le asigure uniforme elevilor din localitate. „Este vorba despre o sponsorizare care se ridică la aproximativ 30.000 de lei. Ne dorim să facem nişte uniforme mai vesele, pe care copiii să le poarte cu drag. Pentru fetiţe, fustiţe plisate cu vestă şi două cămăşuţe, iar pentru băieţi, pantalon bleumarin, veste şi, la fel, două cămăşi. Momentan, căutăm ofertele cele mai bune de la furnizorii din judeţ, pentru a fi siguri că facem cea mai bună alegere privind raportul calitate-preţ, mai ales“, a mai spus Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii