Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:10 30 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă se lucrează la puţul de alimentare cu apă Se caută soluţii pentru construirea unui nou cămin cultural la Cochirleni

ro

26 Aug, 2015 00:00 1826 Marime text
Primarul comunei Rasova, Dorel Alexandru, este dezamăgit că nu poate duce la bun sfârşit un proiect, aşa cum şi-ar fi dorit. Mai exact, gospodarul-şef le-a promis locuitorilor din Cochirleni că administraţia publică locală va reabilita căminul cultural. Se alocaseră deja banii - 150.000 de lei - pentru aceste lucrări, însă speranţele primarului s-au ruinat. „Am avut o expertiză tehnică, iar în urma analizelor, s-a constatat că sediul este mult prea vechi, iar structura de rezistenţă este afectată, astfel că nu ar suporta lucrările de reabilitare. Drept urmare, singura posibilitate este aceea de a desfiinţa actualul sediu şi de a construi din temelii altul nou. Evident, pentru această operaţiune, avem nevoie de un buget mult mai mare. Suma de 150.000 de lei alocată iniţial cred că nu va fi acum de ajuns nici măcar pentru operaţiunile de desfiinţare. Căutăm însă soluţii, pentru a le putea asigura această clădire locuitorilor din Cochirleni“, a explicat primarul comunei Rasova, Dorel Alexandru.
 
De asemenea, alesul local a declarat că, acum câteva săptămâni, au fost demarate lucrări extrem de importante tot pentru locuitorii din Cochirleni. Astfel, aceştia vor avea apă la robinete dintr-un nou puţ. „Vechiul puţ de apă din care alimentam localitatea nu mai era corespunzător, avea un grad prea mare de nitraţi şi nitriţi, de aceea a trebuit să stopăm alimentarea cu apă. Am dat locuitorilor comunei care au copii de până în trei ani apă plată, iar pe ceilalţi i-am sfătuit să fiarbă şi să răcească apa dacă vor să o consume în continuare. Am alocat 100.000 de lei pentru lucrările de forare a acestui puţ. Am început lucrările de forare de câteva săptămâni, dar încă scoatem apa care nu este conformă“, a declarat primarul Dorel Alexandru.

Nu în ultimul rând, la Rasova, proiectul reţelei de canalizare ar putea fi reluat până la toamnă. Cel puţin asta speră primarul Dorel Alexandru, care aşteaptă noile avize pentru continuarea lucrărilor. „A trebuit să modificăm întrucâtva proiectul, am cuprins alte străzi în proiect, astfel că este nevoie din nou de unele semnături şi avize de la minister. Sperăm ca, zilele acestea, să primim mai multe informaţii de la minister“, a explicat primarul Dorel Alexandru.

Până la primirea noilor avize însă, administraţia publică locală s-a apucat de reabilitarea drumurilor pe care a fost deja introdusă reţeaua de canalizare. „Am început să pietruim străzile pe care am intervenit pentru introducerea reţelei de canalizare. Vor fi reabilitate, astfel, toate străzile care au fost afectate de-a lungul timpului atât de lucrările de canalizare, cât şi de inundaţii şi alunecări de teren“, a mai spus primarul comunei Rasova.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii