Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Fără sprijinul localnicilor, nu am fi reuşit nimic!" Mariana Gâju, primar pentru 80% dintre alegători

ro

12 Jun, 2012 01:00 1594 Marime text
Gaju-MarianaGaju06.jpg„Localnicii sunt forţa şi suportul nostru şi al acestei comune!", a declarat Mariana Gâju, apreciind că rezultatul de la alegeri răsplăteşte munca echipei sale.

Mariana Gâju a câştigat detaşat cel de-al patrulea mandat la şefia Primăriei Cumpăna, 80% dintre alegători acordându-i voturile. „Procentul obţinut este rezultatul muncii depuse cu o echipă de oameni inimoşi. Dar, fără sprijinul localnicilor, nu am fi reuşit nimic! Ei sunt forţa şi suportul nostru şi al acestei comune", a declarat ieri primarul Mariana Gâju. Potrivit numărătorii parţiale, rezultatele alegerilor locale la Primăria Cumpăna sunt următoarele: Mariana Gâju (USL) - 79,89%, Maricel Prisecariu (PP-DD) - 8%, Dumitru Burcin (PDL) - aproximativ 300 de voturi, Tiberiu Cazan (UNPR) - aproximativ 100 de voturi, Grigore Cocoş (PNŢCD) - aproximativ 71 de voturi. La Consiliul Local, USL a obţinut 13 mandate de consilieri, PP-DD - 2 mandate, PDL - 2 mandate.

Primarul şi-a însuşit criticile celor nemulţumiţi

Primarul Mariana Gâju a precizat că şi-a însuşit criticile celor care s-au arătat nemulţumiţi de nefinalizarea lucrărilor de asfaltare, proiect pe care şi-a propus să-l continue în mandatul 2012 - 2016. „Nu aveam cum să asfaltez străzile înainte de a realiza reţelele de canalizare, apă, gaze, lumină. În zonele unde am montat deja sistemele de canalizare, apă, gaze şi lumină se lucrează la asfaltare cu bani veniţi prin Măsura 322", a explicat primarul comunei, ec. Mariana Gâju, care a precizat că asfaltările vor continua pe măsură ce vor fi puse la punct reţelele de utilităţi.

Banii europeni vin în continuare în localitate

Mariana Gâju a menţionat că în zilele ce urmează va semna contractul de finanţare pentru campusul şcolar. Valoarea finanţării se ridică la 8,5 milioane de euro. Campusul şcolar cuprinde 24 de săli de clasă, un internat cu 120 de locuri, trei ateliere pentru turism şi servicii de alimentaţie publică, cinci laboratoare (chimie, biologie, fizică, limbi străine), o cantină, un club cu 120 de locuri, o sală de sport şi 15 garsoniere pentru profesori. Unitatea şcolară ce va fi construită la standarde europene are o capacitate de 600 locuri şi reprezintă o şansă egală la învăţământ pentru elevii din mediul rural cu cei din mediul urban. Nu doar educaţia, ci şi sănătatea este în atenţia autorităţii locale. În acest moment, în localitate se lucrează la construcţia unui centru medico-social pentru realizarea căruia este alocată suma de un milion de euro. Centrul va fi inaugurat la sfârşitul lunii septembrie. Potrivit primarului, ec. Mariana Gâju, centrul va fi o mini-policlinică, dotată cu cabinete de psihologie şi de consiliere a tuturor categoriilor de oameni. De asemenea, se află în curs de execuţie un centru multifuncţional pentru tineret, precum şi realizarea a 64 de apartamente ANL. Mariana Gâju a mărturisit că la ora actuală are aprobate şase proiecte europene pentru care se implică în vederea găsirii surselor băneşti necesare pentru cofinanţare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii