Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:20 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elev bătut de părinţi la Şcoala „Dan Barbilian“ Consilierul local Andreea Văsii reacţionează - „Nu mai trebuie să tolerăm situaţia în care părinţii plătesc paza în şcoli!“

ro

01 Feb, 2018 00:00 1621 Marime text
Un elev de clasa a V-a a fost bătut cu pumnii şi picioarele de trei mame ale unor colegi de clasă, chiar pe holul şcolii. Copiii care se aflau în pauză au filmat scena cu telefonul mobil şi i-au trimis-o mamei băiatului. Femeile au atacat-o şi pe sora mai mare a băiatului, după ce aceasta a încercat să intervină. Mama copiilor a făcut publice imaginile pe o reţea de socializare şi cere dreptate. Poliţia a deschis o anchetă, pentru a stabili ce s-a întâmplat, luni, la Şcoala „Dan Barbilian“ din Constanţa.
 
Paza în şcoală este asigurată de un singur gardian, şi nu de o firmă de pază care să supravegheze atât holurile, cât şi curtea şcolii, în perioada pauzelor. Pentru că nu sunt bani pentru servicii de pază, ca peste tot, acestea sunt suportate de părinţi, prin intermediul asociaţiilor. Asta deoarece municipalitatea nu asigură fondurile necesare pentru paza unităţilor de învăţământ preuniversitar.
 
Consilierul local PNL Andreea Cristina Văsii spune că, după acest nou incident, este din ce în ce mai evident faptul că este nevoie de măsuri pentru asigurarea siguranţei şi securităţii constănţenilor, începând de la stradă până în şcoli. „Este inadmisibil ca într-o şcoală, considerată de prestigiu, un elev să fie bătut de părinţii colegilor lui sau un elev sa agreseze alţi elevi. Este inadmisibil ca un elev sa fie bătut în şcoală de oricine, punct. Trebuie să luăm măsuri urgent şi nu mai trebuie să tolerăm situaţia în care părinţii plătesc paza prin asociaţii sau alte forme. Şcoala trebuie să fie o instituţie sigură pentru copii. Este de neacceptat să trimiţi un copil la şcoală pentru educaţie, acolo unde ar trebui să înveţe să se comporte civilizat, acolo unde ar trebui să îşi ia reperele şi valorile, şi, în loc de toate acestea, el să se întoarcă bătut. Paza în şcoli trebuie să fie o prioritate“, apreciază consilierul liberal.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii