Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:46 17 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, PNL şi USR se acuză de „furtul“ unor proiecte care vizează accesul elevilor şi modernizarea terenurilor de sport din curtea şcolilor (documente)

ro

06 Apr, 2019 00:00 684 Marime text
Încă din anul 2017, consilierul local municipal PNL Cristina Văsii a iniţiat şi depus la Consiliul Local Constanţa două proiecte de hotărâre privind reamenajarea şi modernizarea terenurilor de sport din curtea şcolilor constănţene, precum şi reglementarea liberului acces al tinerilor în aceste spaţii pentru practicarea sporturilor preferate.
 
PNL Constanţa a avut în vedere ca, mai întâi, toate terenurile de sport aferente instituţiilor de învăţământ să fie reabilitate, mai ales că cele mai multe dintre acestea sunt învechite şi constituie un adevărat pericol pentru integritatea fizică a elevilor. Panouri de baschet ruginite şi rupte, porţi de fotbal care stau să cadă, suprafeţe cu gropi şi denivelări, garduri aproape prăbuşite, susţine deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa.
 
Al doilea proiect de hotărâre prevedea reglementarea accesului liber al elevilor în curţile şi pe terenurile de sport din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Constanţa. Astfel, după reabilitarea terenurilor de sport şi făcându-le sigure pentru copii, tinerilor constănţeni li se permitea accesul liber pentru practicarea activităţilor sportive preferate.
 
„În acest context în care cele două proiecte de hotărâri au fost depuse de PNL şi înregistrate la Consiliul Local Municipal Constanţa încă din 2017, ne surprinde iniţiativa USR de a elabora la rându-i un proiect de hotărâre exact pe acelaşi subiect. Suntem conştienţi că municipiul Constanţa este administrat şi condus într-un mod defectuos, adevăratele probleme ale oraşului fiind neglijate şi tratate cu indiferenţă crasă de primarul Decebal Făgădău şi consilierii PSD-ALDE şi tocmai de aceea încurajăm şi ne luptăm pentru orice idee sau proiect benefic Constanţei. Am urmărit această dezbatere legată de terenurile de sport, neînţelegând însă de ce un proiect de hotărâre al PNL este abordat atât de personal de colegii userişti.
 
Pe de altă parte, ne onorează interesul USR de a revitaliza şi a repune pe tapet un proiect al consilierilor liberali, exprimându-ne clar disponibilitatea de a semna şi a sprijini orice iniţiativă care poate schimba în bine acest oraş şi viaţa constănţenilor”, apreciază deputatul PNL.
 
Acesta susţine că municipiul Constanţa are nevoie de proiecte şi oameni capabili care să le implementeze, actuala conducere a Primăriei dovedind din plin că nu este în stare să facă absolut nimic pentru oraşul nostru. De aceea, PNL Constanţa se bucură atunci când proiectele sale sunt readuse pe agenda publică, pe orice traiectorie politică, în speranţa că în jurul ideilor valoroase se pot face lucruri frumoase în Constanţa.
 
Vă reamintim că, la începutul acestei luni, USR Constanţa a solicitat Primăriei deschiderea terenurilor de sport din incinta şcolilor. „În data de 31.03.2019, Uniunea Salvaţi România (USR) - filiala judeţeană Constanţa a transmis, către Primăria Constanţa, o propunere de HCLM privind aprobarea unui Regulament de deschidere a terenurilor de sport din incinta şcolilor, pentru practicarea activităţilor sportive de către copii. Potrivit unui comunicat transmis de USR, Remus Negoi a precizat că „prin propunerea unui astfel de regulament, către Consiliul Local al municipiului Constanţa, ne dorim atingerea a cel puţin două obiective:
1. Amenajarea terenurilor sportive, din incintele şcolilor, la standarde europene, astfel încât copiii ce vor utiliza aceste terenuri să aibă absolut toate condiţiile de desfăşurare a activităţilor sportive.
2. Încurajarea utilizării terenurilor de sport în afara orelor de clasă, în condiţii de siguranţă sporită, rezultând promovarea sportului şi mişcării în aer liber a copiilor”.

În secţiunea „Documente” pot fi consultate ambele propuneri, depuse atât de PNL, cât şi de USR la secretariatul Consiliului Local Municipal.
 
Citeşte şi:
 
USR Constanţa solicită Primăriei deschiderea terenurilor de sport din incinta şcolilor, pentru practicarea activităţilor sportive de către copii (document)

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii