Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dopo „festival“, opoziția reacționează „Primăria Constanța este organizată haotic și nu ia în serios autoritatea Consiliului Local Municipal!“

ro

24 Mar, 2018 00:00 2207 Marime text
Suplimentarea ordinii de zi a ședințelor Consiliului Local Municipal de către primarul Decebal Făgădău, în calitate de inițiator, cu proiecte de hotărâre pe subiecte comune, care nu-și justifică urgența, dar care pun consilierii locali în imposibilitatea de a-și exercita rolul, și anume de a studia proiectele, documentația justificativă, de a delibera și a decide în cunoștință de cauză, dovedește lipsă de respect față de întreg Consiliul Local Municipal, susțin reprezentanții PNL Constanța.
 
Coordonatorul politic al organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, Septimiu Bourceanu, critică modul de funcționare al aparatului administrativ din Primăria Constanța.
 
„Primăria Municipiului Constanța are, la ora actuală, un aparat administrativ care, din păcate, nu este în stare să furnizeze Consiliului Local Municipal, în timp util, materialele necesare pentru ca aleșii locali, cei care îi reprezintă pe constănțeni, să poată să ia decizii în cunoștință de cauză. Observăm că aparatul Primăriei a suplimentat ordinea de zi, și așa extrem de stufoasă, cu lucruri care nu reprezintă urgențe! Fapt ce ne dovedește, încă o dată, că instituția nu este administrată corespunzător și nici fluxurile administrative nu sunt gestionate eficient. Primăria Constanța este organizată haotic, iar cei care fac parte din aparatul administrativ nu își înțeleg rolul. Dacă această instituție ar fi coordonată de o echipă capabilă (primar, viceprimar), nu ne-am trezi în situația în care consilierii locali sunt puși în fața faptului împlinit“, afirmă Septimiu Bourceanu.
 
Liderul organizației municipale PNL Constanța consideră că aparatul administrativ al Primăriei și cel care îl coordonează, în speță primarul Decebal Făgădău, nu iau în serios autoritatea CLM, acesta fiind cel care ia hotărârile pe care primarul și aparatul administrativ le pun în execuție.
 
„Lipsa de organizare instituțională a Primăriei generează erori ale materialelor concepute fie ele și pe ultima sută de metri înaintea ședințelor CLM, fapt care pătează imaginea instituției. Din păcate, de prea multe ori, aparatul administrativ al Primăriei a solicitat CLM să aprobe hotărâri menite să îndrepte erori materiale. Ceea ce demonstrează că acestea ori sunt făcute pe genunchi, fără responsabilitatea actului administrativ, ori persoana care concepe materialele nu are o atitudine profesionistă, punând Consiliul Local Municipal într-o poziție extrem de dificilă din perspectiva celor care l-au ales. Se pare că există o lipsă de capacitate administrativă izvorâtă din incapacitatea primarului Constanței de a gestiona funcționarea instituției. În acest context, ne întrebăm: dacă Primăria Constanța nu poate fi organizată, cum poate fi gestionat municipiul Constanța?“, a încheiat coordonatorul organizației municipale PNL Constanța, Septimiu Bourceanu.
 
Menționăm că pe ordinea suplimentară ședinței CLM de ieri au fost trei proiecte de hotărâre care s-au alăturat celor 79 de pe ordinea de zi.
La rândul său, consilierul local municipal Cristina Văsii consideră că „este o dovadă de dispreț fățiș și aroganță a executivului local, reprezentat de primar și aparatul din subordine, față de legislativul localității, reprezentat de Consiliul Local“. Totodată, aceasta menționează că există inițiative de hotărâri de Consiliu, interpelări și solicitări de informare ale consilierilor municipali liberali care își așteaptă de mai bine de un an răspunsul, fapt care evidențiază incapacitatea Primăriei de a oferi răspuns în timp util la solicitările primite.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un constantean 27 Mar, 2018 11:56 psd a cistigat alegerile locale deci au dreptul sa faca ce vor! constantenii i-au votat!