Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DJ 228 - liantul dintre Nicuşor şi Udrea

ro

13 Jan, 2012 03:01 1928 Marime text
dj_228_dj_228_2.jpg„Constanţa, ca şi judeţ, este un campion din punct de vedere al fondurilor europene"

Drumul Judeţean 228 ce leagă Nazarcea de Ovidiu a fost inaugurat ieri, după finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Repararea drumului a fost făcută printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 2: „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale", Domeniul major de intervenţie 2.1 - „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane - inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură". La evenimentul de ieri au participat Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului, şi Cristian Darie, vicepreşedintele CJC. Toţi aceştia au remarcat buna colaborare între Consiliul Judeţean şi MDRT. „Vreau în primul rând să remarc buna colaborare pe care CJC a avut-o cu Ministerul Dezvoltării în toată această perioadă. Faptul că am putut să implementăm acest proiect într-un timp atât de scurt se datorează şi bunei colaborări cu Ministerul Dezvoltării. Noi, CJC, ne-am pregătit pentru execuţia acestuia, ştiind că va fi închis pentru o perioadă de timp. Am pregătit alte două trasee care fac legătura între cele două drumuri naţionale: DJ 222, care leagă Kogălniceanu de Medgidia, prin Cuza Vodă, şi DJ 224, care leagă, prin Ţepeş Vodă, Siliştea, Seimeni, spre Cernavodă. Aceste două drumuri au fost începute pe fondurile Consiliului Judeţean, dar la care Ministerul Dezvoltării a adus un mare aport financiar, şi le mulţumesc pentru acest lucru. Să nu omitem că, poate, într-un viitor nu foarte îndepărtat, veţi fi invitaţi pentru aceeaşi procedură pe drumul de descărcare Medgidia - Ciocârlia - Topraisar - Amzacea - 23 August, o variantă care a fost finanţată de MDRT în cea mai mare măsură. Este aproape finalizat, mai sunt câteva mici corecturi. Este un drum care va ajuta turismul din sudul litoralului şi, în general, economia judeţului Constanţa", a declarat vicele CJC, Cristian Darie.

Udrea, cu ochii spre Constanţa

La rândul său, secretarul de stat Răzvan Murgeanu a remarcat buna colaborare, dar şi importanţa drumului inaugurat: „Acest drum are o conotaţie puternic turistică. Am salutat de la început decizia CJC de a reface acest drum, pentru că este o uşurare pentru circuitul turistic pe zona de Nord a Constanţei. Constanţa, ca şi judeţ, este un campion din punct de vedere al fondurilor europene.
Sunt încă proiecte în evaluare. Avem un proiect foarte important pentru Ovidiu, care va intra săptămâna viitoare în evaluare. DJ 228 este un drum bine făcut şi are toate calităţile să fie un drum naţional şi nu unul judeţean, şi o spun cu toată responsabilitatea. Din punctul meu de vedere, este un exemplu de colaborare între local şi central. Aşa trebuie să se lucreze, să nu discutăm despre politică, ci de bunul mers al lucrurilor". Nicuşor Constantinescu, şeful CJC, a discutat mai puţin despre drumul inaugurat şi mai mult despre slaba colaborare cu Ministerul Transporturilor. Ce-i drept, PSD-istul nu a omis faptul că, din 2004 până în prezent, la Transporturi s-au perindat şapte miniştri, făcând parte din diferite formaţiuni politice. Aşa că, Nicuşor a subliniat faptul că ce nu a reuşit cu Ministerul Turismului, a făcut cu ministerul condus de Elena Udrea. „Această investiţie este o dovadă clară că se investesc foarte mulţi bani în judeţul nostru şi că doamna ministru Elena Udrea este cu ochii spre Constanţa", a declarat prefectul Claudiu-Iorga Palaz. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că faptul că lucrările au fost finalizate înainte de termen nu este o anormalitate, ci un lucru firesc, pe care Ministerul Transporturilor l-a realizat în mai multe rânduri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii