Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău preferă proiectele vizibile Constanţa, un şantier… iluminat festiv

ro

02 Dec, 2015 00:00 3152 Marime text

Viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău a confirmat că, în această perioadă, a preferat să se axeze pe un proiect vizibil. Este vorba despre modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat în anumite zone ale municipiului Constanţa. Între timp, el promite constănţenilor un iluminat festiv mai ceva decât anul trecut.
 

Atât finalul de an, cât şi începutul anului viitor îi vor găsi pe constănţeni în mijlocul unui şantier. „În momentul de faţă, săpăm în tot oraşul pentru a introduce o nouă linie de tensiune în vederea iluminatului public şi, ulterior, o vom anula pe cea veche, se fac fundaţii, se montează stâlpi noi şi toate se realizează cu fonduri structurale“, a explicat primarul interimar al urbei. Profitând de ocazie, Decebal Făgădău a precizat că s-a întâlnit cu deţinătorii de utilităţi de comunicaţie astfel încât aceştia să-şi îngroape toate firele.
 
„Cele mai importante locaţii în care se lucrează sunt bulevardele Aurel Vlaicu, Mamaia - de la intersecţia I.G. Duca până la intersecţia cu Aurel Vlaicu, Tomis - de la Lupoaică până la Dacia, Ferdinand - integral. De asemenea, intrăm şi în cartierele Baba Novac, Compozitori, două străzi din Veterani - Prelungirea Meşteru Manole şi Hatman Arbore şi în Palazu Mare“, a adăugat şeful administraţiei publice locale.
 
În pofida faptului că se apropie sărbătorile, iar constănţenii poate ar fi preferat să nu facă slalom printre şanţuri, cabluri şi mormane de pământ, această situaţie va continua. În fapt, termenul de finalizare al acestui proiect este undeva în primăvara anului viitor. „Intenţionăm să terminăm toate lucrările de punere în funcţiune până la 31 decembrie anul curent, iar lucrările de demolare a stâlpilor şi de trecere în subteran a cablurilor să fie cel târziu la 1 mai 2016. Aşa vom atrage din fonduri structurale cât mai mulţi bani, iar din bugetul local să acoperim doar lucrările de gospodărire“, a declarat Făgădău.
 
Până aici, totul pare pus la punct. Rămâne însă de văzut cum vor arăta trotuarele după definitivarea acestor lucrări. În acest context, viceprimarul cu atribuţii de primar susţine că la finalizarea acestui proiect va demara un altul privind refacerea trotuarelor.

Iluminatul festiv… mai întârzie

În condiţiile în care în multe oraşe ale ţării cel puţin principalele artere au fost deja ornate cu diverse instalaţii de iluminat specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, la Constanţa mai avem de aşteptat. Sub pretextul pregătirii unei surprize pentru constănţeni, Decebal Făgădău a fost extrem de zgârcit în informaţii pe această temă. „Nu va fi un buton magic pe care vom apăsa să se aprindă toate luminiţele“, a spus acesta. Asta pentru că, spre deosebire de alte oraşe, care au în contractul de delegare a serviciului de iluminat inclusiv iluminatul festiv, iluminatul ornamental, Constanţa nu are un asemenea contract. Aici s-au încheiat două contracte, cu proceduri distincte de achiziţie. Primul vizează închirierea obiectelor ce vor fi montate pe stâlpi, iar celălalt are ca obiect montarea acestora.
 
„Săptămâna viitoare vom avea obiectele, iar în zece zile, probabil, vom avea şi firma care se va ocupa de montarea şi demontarea lor în maximum 15 zile pentru fiecare operaţiune. Undeva în jur de 15 decembrie va trebui să avem oraşul iluminat festiv“, a precizat Făgădău. Deşi nu a dorit să divulge care vor fi zonele ce vor fi luminate festiv, primarul interimar i-a asigurat pe constănţeni că „va fi mult mai bine ca anul trecut“.

Citeşte şi

Primăria caută electricieni pentru luminiţele de Crăciun
Municipalitatea oferă peste un milion de lei pentru montarea instalaţiilor ornamentale (document)

Ghirlande şi în Poarta 6, şi în Viile Noi
Constanţa, mai luminată, de Crăciun şi de Revelion (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • munhiuri 30 Dec, 2015 11:16 Asteptam cu nerabdare si umilinta terminates scurgerii pe strada ℃onstantin bobescu care nu se vrea continuata Inca 300metri pana la str. baba novac si care me obliga pe timp ploios sa traim in mirosul dejectiilor ce ies prin capacele de canalizare si creeaze baltoace cu dejectii care ajung sa inunde subsolurile blocurilor