Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:45 31 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, Capitala Tineretului din România Un autobuz supraetajat al CT Bus poartă mesajul #ComeToSEAus prin municipiu

ro

05 Mar, 2020 00:00 3279 Marime text

Pe 26 octombrie 2019, în cadrul Galei Tineretului a fost decernat titlul de Capitala Tineretului din România oraşului Constanţa, ce urmează să îşi desfăşoare mandatul în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021. Bugetul alocat pentru proiecte ce urmează a fi implementate pe parcursul anului depăşeşte 2.640.000 de lei.
 
Un autobuz supraetajat care aparţine CT Bus, colat cu sigla conceptului câştigător #ComeToSEAus, tronează pe platoul din faţa Casei de Cultură din Constanţa, pentru a le reaminti constănţenilor că ne mai despart mai puţin de două luni până când, oficial, municipiul Constanţa va prelua oficial titlul de Capitala Tineretului din România.
 
Municipalitatea spune că va încerca să amplaseze autobuzul şi în alte zone cu vizibilitate din oraş, astfel încât toţi constănţenii să fie informaţi în legătură cu statutul pe care Constanţa şi-l va adăuga în portofoliu începând cu luna mai a acestui an.
 
#ComeToSEAus îşi propune să adune la aceeaşi masă tinerii constănţeni pentru a colabora şi a dezbate viitorul oraşului în care trăiesc. În calitate de „Capitală a Tineretului din România”, Constanţa îşi doreşte să valorifice potenţialul oraşului de a se dezvolta pe cât mai multe planuri. În plus, tinerii constănţeni aspiră să devină un vector al promovării tinerilor, iniţiativelor acestora şi totodată să le ofere posibilitatea de a se implica în procesele decizionale de la nivel local şi de a avea o contribuţie semnificativă la creionarea viitorului comunităţii locale.
 
Premiul în valoare de 50.000 euro câştigat de „Constanţa - Capitala Tineretului din România”  a fost oferit de Banca Comercială Română, co-iniţiator al programului, şi reprezintă un punct de pornire pentru finanţarea proiectelor propuse.
 
#ComeToSEAus reprezintă îndemnul tinerilor constănţeni pentru comunitatea locală de a-şi întoarce privirile către nevoile tinerilor, dar şi către potenţialul lor de a schimba viitorul oraşului. Pe de altă parte, conceptul propus reprezintă îndrumarea tinerilor de a îmbrăţişa activismul civic şi social şi de a promova un model al implicării comunitare. Una dintre misiunile aflate pe lista noul oraş câştigător este de a aduce în acelaşi loc ONG-uri, structurile de învăţământ preuniversitar şi universitar, autorităţile locale şi mediul privat, pentru a dezvolta sentimentul identităţii şi al apartenenţei, dar, mai ales, de a face din Constanţa şi din regiune modele de urmat privind reorientarea atenţiei generale către tineri.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 05 Mar, 2020 09:23 Poate reveniti la lima romana sa intelegem ce vrea sa spuna insiruirea aia de litere. Din nou revenim la generatia furculision si aplicam. Mutilarea limbii romane doar ca sa facem pe interesantii. Se arunca banii pe aiureli care pentru marele public nu spun nimic.Cind veti publica si comentariile? Va e teama sa aflati si alte opinii?