Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:32 21 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„ComeToSEAus“, în linie dreaptă Făgădău propune un memorandum transpartinic pentru susţinerea proiectului Constanţa - Capitală a Tineretului 2020-2021!

ro

26 Sep, 2019 00:00 2047 Marime text
Oraşele Constanţa şi Craiova sunt finaliste în cursa pentru câştigarea titlului de Capitala Tineretului din România. Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, împreună cu tinerii care au înscris oraşul nostru în competiţia pentru obţinerea titlului de „Capitală a Tineretului 2020 - 2021” au prezentat direcţiile de acţiune ale proiectului  şi clipul de promovare.

Din partea echipei de lucru, la conferinţa de presă au participat Alexandra Barbu şi Ionuţ Barbu (Liga Studenţilor din Universitatea –„Ovidius“ din Constanţa), Alesia Mazilu (Consiliul Judeţean al Elevilor) şi
Cătălin Ionescu, de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Printr-un mesaj video a fost prezent la eveniment şi managerul proiectului, Lorela Florescu.
 
Proiectul „ComeToSEAus“ reprezintă o colaborare între administraţia locală şi studenţii universităţilor de la malul mării. Oraşele finaliste trebuie să îşi dezvolte dosarul de candidatură şi să îl depună până pe data de 30 septembrie (ora 16.59).
 
Oraşul câştigător va fi anunţat la Iaşi, în octombrie 2019, în cadrul Summitului Tinerilor, ediţia a IV-a. Oraşul câştigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR), şi va deţine titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021.
 
Echipa câştigătoare va avea oportunitatea de a-şi finanţa proiectul propus, dar va avea şi un punct de pornire în atragerea de surse adiţionale de finanţare. Proiectele consolidate ale celor două oraşe finaliste urmează să fie susţinute în faţa membrilor juriului de selecţie, în cadrul Summitului Tinerilor, ediţia a IV-a. Jurizarea proiectelor se va face în funcţie de o serie de criterii, printre care motivaţia care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerenţa viziunii, a misiunii şi a obiectivelor şi corelarea proiectelor propuse cu strategii şi documente de politici publice de tineret.

 „ComeToSEAus“ are cinci direcţii de acţiune - SmartGreenCool, Artsy şi Togheter   


Proiectul de candidatură al tinerilor din Constanţa, intitulat „ComeToSEAus“ (vino la mare/vino să ne vezi), reprezintă în primul rând dorinţa tinerilor de a construi şi de a se implica în comunitate. Candidatura a fost depusă în numele municipiului Constanţa, sub semnătura primarului Decebal Făgădău, care a anunţat ieri că este extrem de mândru de această realizare a tinerilor din Constanţa.
 
„Noi mergem la Iaşi, direct câştigători, aceşti tineri m-au molipsit şi mi-au dat încredere că putem să câştigăm şi evident, vom câştiga” a spus edilul.
 
În proiect sunt angrenaţi deja 200 de voluntari, însă este nevoie în continuare de sprijin din partea celor care doresc să fie parte din proiect.
Cea mai mare reuşită de până în acest moment este coagularea ideilor şi energiilor tinerilor, indiferent de instituţia de învăţământ din care provin - o susţin atât ei, cât şi primarul Făgădău.

 
Profitând de prilej, edilul-şef al Constanţei a anunţat că va propune tuturor reprezentanţilor formaţiunilor politice de la nivel local să semneze un memorandum pentru susţinerea agendei Constanţa - Capitală a Tineretului 2020-2021, indiferent cine va câştiga alegerile locale anul viitor.
 
Totodată, Făgădău spune că administraţia locala va investi în acest proiect şi, mai mult decât atât, va dubla orice sumă va fi oferită de mediul de afaceri din Constanţa pentru implementarea proiectului „ComeToSEAus“.
 
Asociaţiile care sunt implicate în acest proiect sunt: Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, AIESEC Constanţa, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, UN Youth Association of Romania - Constanţa Branch, Asociaţia Studenţilor Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa şi Asociaţia Studenţilor Şagunişti.
 
Citeşte şi:
 

O colaborare între administraţia locală şi studenţii universităţilor de la malul mării „ComeToSEAus“, proiectul prin care Constanţa ar putea deveni Capitala Tineretului din România! (galerie foto)

Interviu live Tinerii din Constanţa vor să ducă marea la Iaşi şi să se întoarcă cu titlul de Capitala Tineretului din România (galerie foto+video)

Cum te poţi alătura proiectului „ComeToSEAus“ Echipa de lucru a proiectului Constanţa - Capitala Tineretului din România 2020-2021 caută voluntari

 

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii