Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța este „Capitala Tineretului din România 2020-2021” (foto+video)

ro

26 Oct, 2019 20:46 4250 Marime text
 
În cadrul Forumului Tineretului de la Iași, în această seară, proiectul tinerilor din Constanța,#ComeToSEAus, a fost declarat câștigător.
Astfel, Constanța a devenit „Capitala Tineretului din România 2020-2021”.
 
Pe lângă titlu, Constanța a primit un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR).

Proiectul tinerilor din Constanța, intitulat „ComeToSEAus“ are cinci direcţii de acţiune - Smart, Green, Cool, Artsy şi Togheter și reprezintă în primul rând dorinţa tinerilor de a construi şi de a se implica în comunitate.

Orașul de la malul mării a fost finalist alături de Craiova.

Summitului Tinerilor este cel mai amplu eveniment de învățare, dezbatere, decizie și celebrare, dedicat sectorului de tineret din România. Adunarea s-a încheiat cu Gala Tineretului, în cadrul căreia a fost anunțat orașul ce a preluat titlul de Capitala Tineretului din România 2020-2021.

Juriul este unul independent şi este format din: Diana Vrînceanu Gheorghe (Asociaţia Municipiilor din România (AMR), Lelia Andreea Preoteasa (Ministerul Tineretului şi Sportului - MTS), Andrei Popescu (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), Daniel Orza (Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureş (FONT MM), Mircea Meriacri (Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Iaşi (FONTIS), Antonia-Laura Pup (Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), Petrişor Țucă (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Mihaela Gîrleanu (Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” - ONCR), Anca Năstase (Federaţia VOLUM), Vlad Duruş (Organizaţia de Tineret - Uniunea Salvaţi România), Cătălina Căşvean (Organizaţia de Tineret a Partidului Mişcarea Populară), Miroslav Stanici (Organizaţia de Tineret a Pro România), Csongor Oltean (Organizaţia de Tineret a Uniunii Democrate Maghiare din România), Ştefan Tiriteu (Organizaţia de Tineret a ALDE - TLDE), Gabriel Petrea (Organizaţia de Tineret a Partidului Social Democrat (TSD), Irina Siminenco (NESTLE România), Ramona Bădescu (BOSCH România), Constantin Bratu (Coca-Cola Romania), Alina Cristea (Holcim România) şi Angelica Stan (Signify România).

Jurizarea proiectelor s-a făcut în funcţie de o serie de criterii, printre care motivaţia care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerenţa viziunii, a misiunii şi a obiectivelor şi corelarea proiectelor propuse cu strategii şi documente de politici publice de tineret.

Vă reamintim, asociaţiile care sunt implicate în acest proiect sunt: Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, AIESEC Constanţa, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, UN Youth Association of Romania - Constanţa Branch, Asociaţia Studenţilor Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa şi Asociaţia Studenţilor Şagunişti.
Echipa câştigătoare va avea oportunitatea de a-şi finanţa proiectul propus, dar va avea şi un punct de pornire în atragerea de surse adiţionale de finanţare. 
Programul „Capitala Tineretului din România” funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului - titlu deţinut de Iaşi - care a preluat oficial mandatul în data de 2 mai 2019. Ministerul Tineretului şi Sportului este partener strategic al programului. 



Citește și: Artizanii proiectului #ComeToSEAus, Constanța, capitala tineretului din Romania au ajuns la Iași

„ComeToSEAus“, în linie dreaptă Făgădău propune un memorandum transpartinic pentru susţinerea proiectului Constanţa - Capitală a Tineretului 2020-2021!

Interviu live Tinerii din Constanța vor să ducă marea la Iași și să se întoarcă cu titlul de Capitala Tineretului din România (galerie foto+video)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii