Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artizanii proiectului #ComeToSEAus, Constanța, capitala tineretului din Romania au ajuns la Iași

ro

24 Oct, 2019 00:00 2304 Marime text

Oraşele Constanţa şi Craiova sunt finaliste în cursa pentru câştigarea titlului de “Capitala Tineretului din România 2020 - 2021”.
Oraşul câştigător va fi anunţat la Iaşi, în cadrul Summitului Tinerilor, ediţia a IV-a care se desfășoară în perioada 23 – 27 octombrie.
Summitului Tinerilor, cel mai amplu eveniment de învățare, dezbatere, decizie și celebrare, dedicat sectorului de tineret din România, se va încheia cu Gala Tineretului, în cadrul căreia va fi anunțat orașul care va deține titlul de Capitala Tineretului din România 2020-2021.

Juriul este unul independent şi este format din: Diana Vrînceanu Gheorghe (Asociaţia Municipiilor din România (AMR), Lelia Andreea Preoteasa (Ministerul Tineretului şi Sportului - MTS), Andrei Popescu (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), Daniel Orza (Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureş (FONT MM), Mircea Meriacri (Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Iaşi (FONTIS), Antonia-Laura Pup (Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), Petrişor Țucă (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Mihaela Gîrleanu (Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” - ONCR), Anca Năstase (Federaţia VOLUM), Vlad Duruş (Organizaţia de Tineret - Uniunea Salvaţi România), Cătălina Căşvean (Organizaţia de Tineret a Partidului Mişcarea Populară), Miroslav Stanici (Organizaţia de Tineret a Pro România), Csongor Oltean (Organizaţia de Tineret a Uniunii Democrate Maghiare din România), Ştefan Tiriteu (Organizaţia de Tineret a ALDE - TLDE), Gabriel Petrea (Organizaţia de Tineret a Partidului Social Democrat (TSD), Irina Siminenco (NESTLE România), Ramona Bădescu (BOSCH România), Constantin Bratu (Coca-Cola Romania), Alina Cristea (Holcim România) şi Angelica Stan (Signify România).

Jurizarea proiectelor se va face în funcţie de o serie de criterii, printre care motivaţia care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerenţa viziunii, a misiunii şi a obiectivelor şi corelarea proiectelor propuse cu strategii şi documente de politici publice de tineret.
Oraşul câştigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR), şi va deţine titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021.
Proiectul tinerilor din Constanța, intitulat „ComeToSEAus“ are cinci direcţii de acţiune - Smart, Green, Cool, Artsy şi Togheter și reprezintă în primul rând dorinţa tinerilor de a construi şi de a se implica în comunitate.

Entuziaști și plini de încredere, studenți, elevi, tineri ONG-iști, voluntari ai proiectului #ComeToSEAus au plecat deja spre Iași pentru a susține o singură cauza- #ConstantaCapitalaTineretuluidinRomania. “Suntem emoționați dar încrezători că vom veni cu titlul acasă”, au mărturisit în cor pe peronul gării din Constanța înainte să se îmbarce în vagoane.

Vă reamintim, asociaţiile care sunt implicate în acest proiect sunt: Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, AIESEC Constanţa, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, UN Youth Association of Romania - Constanţa Branch, Asociaţia Studenţilor Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa şi Asociaţia Studenţilor Şagunişti.
Echipa câştigătoare va avea oportunitatea de a-şi finanţa proiectul propus, dar va avea şi un punct de pornire în atragerea de surse adiţionale de finanţare. 
Programul „Capitala Tineretului din România” funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului - titlu deţinut de Iaşi - care a preluat oficial mandatul în data de 2 mai 2019. Ministerul Tineretului şi Sportului este partener strategic al programului. 


Citește și:

„ComeToSEAus“, în linie dreaptă Făgădău propune un memorandum transpartinic pentru susţinerea proiectului Constanţa - Capitală a Tineretului 2020-2021!

O colaborare între administraţia locală şi studenţii universităţilor de la malul mării „ComeToSEAus“, proiectul prin care Constanţa ar putea deveni Capitala Tineretului din România! (galerie foto)

Interviu live Tinerii din Constanţa vor să ducă marea la Iaşi şi să se întoarcă cu titlul de Capitala Tineretului din România (galerie foto+video)

Cum te poţi alătura proiectului „ComeToSEAus“ Echipa de lucru a proiectului Constanţa - Capitala Tineretului din România 2020-2021 caută voluntari
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii