Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 28 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Epidemia de coronavirus a dat peste cap preluarea de către Constanța a titlului de Capitală a Tineretului din România. Ce se întâmplâ cu proiectul #ComeToSEAus?

ro

04 May, 2020 00:00 1199 Marime text
În fiecare an pe la începutul lunii mai se sărbătorește Ziua Națională a Tineretului.
Anul acesta , pe 2 mai, oraşul Constanța ar fi preluat titlul de Constanța - Capitala Tineretului din România 2020-2021.
“Din păcate, situația neplăcută prin care trecem cu toții ne-a schimbat planurile, iar momentul pe care îl aşteptam cu atâta nerăbdare a fost amânat.
Cu toate acestea, rămânem în continuare la fel de dedicați şi suntem mai motivați ca oricând nu doar să ducem proiectul la bun sfârşit, ci să îl facem memorabil”, susține echipa de tineri constănțeni implicați în acest proiect.
 

Noutăți privind derularea Programului „Capitala Tineretului din România”, în contextul situației curente


Guvernanța programului Capitala Tineretului din România a urmărit și urmărește atent evoluția crizei de sănătate care a afectat și țara noastră.
Potrivit portalului oficial, capitalatineretului.ro, din cauza epidemiei de coronavirus, ediția Iași - Capitala Tineretului din România 2019-2020 nu se încheie pe 1 mai 2020, iar data finală a purtării titlului urmează a fi stabilită în funcție de momentul ridicării stării de urgență. Acordul de purtare a titlului și derulare a programului vor fi de asemenea amendate după momentul ridicării stării de urgență în România. Astfel, programul Constanța - Capitala Tineretului din România 2020-2021 nu va fi lansat pe 2 mai. Un calendar exact al preluării și purtării titlului precum și a derulării programului propus vor fi stabilite de membrii Guvernanței CTRo, coordonatorii Programului Constanța - Capitala Tineretului din România 2020-2021, ținând cont de ediția Iași - Capitala Tineretului din România 2019-2020.
Apelul cu privire la selecția ediției titlului Capitala Tineretului din România după Constanța nu va fi anunțat deocamdată. Urmează a fi stabilit un calendar orientativ în acest sens după ridicarea stării de urgență în România și stabilirea calendarului modificat de desfășurare în cazul ediției Constanța.
Vă reamintim, pe 26 octombrie 2019, în cadrul Galei Tineretului a fost decernat titlul de Capitala Tineretului din România oraşului Constanţa, ce urmează să îşi desfăşoare mandatul în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021. Bugetul alocat pentru proiectul #ComeToSEAus - ce urmează a fi implementat depăşeşte 2.640.000 de lei.
#ComeToSEAus îşi propune să adune la aceeaşi masă tinerii constănţeni pentru a colabora şi a dezbate viitorul oraşului în care trăiesc. În calitate de „Capitală a Tineretului din România”, Constanţa îşi doreşte să valorifice potenţialul oraşului de a se dezvolta pe cât mai multe planuri. În plus, tinerii constănţeni aspiră să devină un vector al promovării tinerilor, iniţiativelor acestora şi totodată să le ofere posibilitatea de a se implica în procesele decizionale de la nivel local şi de a avea o contribuţie semnificativă la creionarea viitorului comunităţii locale. 
#ComeToSEAus reprezintă îndemnul tinerilor constănţeni pentru comunitatea locală de a-şi întoarce privirile către nevoile tinerilor, dar şi către potenţialul lor de a schimba viitorul oraşului. Pe de altă parte, conceptul propus reprezintă îndrumarea tinerilor de a îmbrăţişa activismul civic şi social şi de a promova un model al implicării comunitare. Una dintre misiunile aflate pe lista noul oraş câştigător este de a aduce în acelaşi loc ONG-uri, structurile de învăţământ preuniversitar şi universitar, autorităţile locale şi mediul privat, pentru a dezvolta sentimentul identităţii şi al apartenenţei, dar, mai ales, de a face din Constanţa şi din regiune modele de urmat privind reorientarea atenţiei generale către tineri.
 
Citește și:

Constanţa, Capitala Tineretului din România Un autobuz supraetajat al CT Bus poartă mesajul #ComeToSEAus prin municipiu

Constanța este „Capitala Tineretului din România 2020-2021” (foto+video)
 
Artizanii proiectului #ComeToSEAus, Constanța, capitala tineretului din Romania au ajuns la Iași

„ComeToSEAus“, în linie dreaptă Făgădău propune un memorandum transpartinic pentru susţinerea proiectului Constanţa - Capitală a Tineretului 2020-2021!

Interviu live Tinerii din Constanța vor să ducă marea la Iași și să se întoarcă cu titlul de Capitala Tineretului din România (galerie foto+video)
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii