Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:44 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Municipal a aprobat un împrumut din bugetul local către societatea Termoficare Constanța SRL

ro

18 Sep, 2021 00:00 1100 Marime text


⦁ Consilierii locali municipali constănţeni au fost convocaţi în şedinţă de îndată
⦁ Proiectele care se refereau la creșterea prețului gigacaloriei, au fost retrase de inițiator
⦁ Aleșii locali au votat rectificarea bugetului local pe anul 2021 și acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța către societatea Termoficare Constanța SRL


Consilierii locali municipali constănţeni au fost convocaţi în şedinţă de îndată, pe ordinea de zi figurând mai multe proiecte privind majorarea preţului la gigacalorie pentru consumatorii casnici.

Proiectele care se refereau la creșterea prețului gigacaloriei, au fost retrase de primarul Vergil Chițac, în calitate de inițiator.

Astfel, au mai rămas pe ordinea de zi, pentru a fi supuse votului, doar două proiecte: cel privind rectificarea bugetului local pe anul 2021 și cel privind acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța către societatea Termoficare Constanța SRL.

Astfel, prin rectificarea bugetară au fost alocați 54.000 de lei pentru elaborarea de studii topografice pentru fântânile arteziene din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia și 62.000 de lei pentru elaborare expertize tehnice ale acestor fântâni și alți 163.000 de lei alocați pentru elaborare studiu de fundamentare a oportunității constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară cu rol în exercitarea atribuțiilor legale în domeniul serviciilor de transport public local la nivel Zonei Metropolitane Constanța.

Totodată, consilierii locali municipali au aprobat și acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța, în valoare de 14.380.000 lei către societatea Termoficare Constanța SRL, companie care a luat locul RADET aflată în insolvență.


Împrumutul va fi utilizat pentru funcționarea noii societăți, pentru plata utilităților, dar și a unor datorii moștenite de la defuncta RADET.
 
Investiții de 50 milioane de euro în rețeaua de transport a energiei termice

Primăria Constanța a demarat o licitație privind contractarea de fonduri europene prin POIM Axa 7.1, în valoare de 50 de milioane de euro. Investițiile se vor derula în 3 etape și presupun schimbarea a 50 km rețea.

În momentul de față se află în derulare achiziția pentru „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța” Etapa II prin care s-a propus reabilitarea a aproximativ 13 km traseu aparținând Magistralei II, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 20 de milioane de euro.

Achiziția care presupune „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța" Etapa I se află în reevaluare la Agenția Națională a Achizițiilor Publice și va fi reluată în scurt timp. Această etapă vizează reabilitarea a 22 km traseu aparținând Magistralei I, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale.

De asemenea, în scurt timp va fi demarată și achiziția pentru Etapa III, care presupune reabilitarea altor 15 km de rețea și pentru care se vor atrage fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro.


PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

UPDATE 2. Proiectul care viza majorarea gigacaloriei în municipiul Constanța a fost retras de pe ordinea de zi
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii